ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Δυναμική απάντηση στα απαράδεκτα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λάρισα με αφορμή την έλευση της κούκλας Αμάλ, αλλά και στην απρόκλητη επίθεση θρασύδειλων αντιεμβολιστών σε βάρος θαμώνων συνεργατικού καφενείου της πόλης έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη της κατάληψης Ντουγρού και αλληλέγγυοι, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο.

«…Κάποιοι/ες από το ελληνοχριστιανικό συνονθύλευμα είναι δηλωμένοι φασίστες, ενώ άλλοι/ες θίγονται με αυτόν τον ορισμό και αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, μία βίαιη επίθεση με πέτρες και αυγά απέναντι σε ανήλικα παιδιά λόγω του ότι είναι άλλης χώρας και θρησκείας, είναι ο ορισμός του φασισμού. Είτε λοιπόν θίγονται, είτε όχι με τους ορισμούς αυτούς, οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι και όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να τους δοθεί άλλος χώρος, αλλά θα τους εξαφανίζουμε και από αυτόν που ήδη έχουν διεκδικήσει.

Μέχρι την ημέρα που άνθρωποι κάθε λογής φυλής, χρώματος, πολιτιστικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικών επιθυμιών, θα κυκλοφορούν ελεύθερα από χώρα σε χώρα από πόλη σε πόλη και από γειτονιά σε γειτονιά, χωρίς κανένα ίχνος δισταγμού και φόβου, ο αγώνας μας απέναντι σε κάθε εξουσία θα παίρνει ολοένα και περισσότερο σάρκα και οστά τόσο στο δρόμο όσο και παντού», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ντουγρού.
Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ