ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…

Η Ρένα Καραλαριώτου για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας:

«Στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, όπως και κάθε επισκέπτης και επισκέπτρια της πόλης, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθούμε “ζωντανά” την αναστύλωση της ιστορίας μας. Ένα εμβληματικό έργο, όχι μόνον για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, σιγά-σιγά αποκαλύπτεται σε όλη του τη δυναμική μεγαλοπρέπεια.

Είναι δικό μας καθήκον να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αδικαιολόγητες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Οφείλουμε να επιδείξουμε την προσήκουσα ωριμότητα και συναίνεση για την πλήρη ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χώρου εναρμονισμένου με τις ανάγκες της επισκεψιμότητας και της λειτουργικότητας του μνημείου. “Τα μάρμαρα περιμένουν” τις δικές μας πρωτοβουλίες, δεν μπορούμε να χρονοτριβούμε».

Τα παραπάνω τονίζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου τηςδημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» στο χώρο του θεάτρου, όπου συντελούνται εργασίες αποκατάστασης.

Η κ. Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ.Αθανάσιο Μαμάκο, κ.Ελένη Ξυνοπούλου και κ.Ανδρέα Ανδριτσόπουλο, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, αρχιτέκτονα μηχανικό, κ.Δημήτριο Καραγκούνη, επικεφαλής επιβλέποντα και την τεχνικό σύμβουλο και συντονιστή ασφαλείας, πολιτικό μηχανικό, κ.Σοφία Τσανακτσίδου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η δημοτική παράταξη «Λάρισα Μπροστά», κύριος στόχος όλων των φορέων της πόλης θα πρέπει να είναι η πλήρης αποκάλυψη και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, η Ενοποίηση Αστικών Χώρων με πυρήνα το Αρχαίο Θέατρο, την ευρύτερη περιοχή του Λόφου του Φρουρίου, την κεντρική πλατεία, την παραποτάμια ζώνη του Πηνειού.

«Να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την ενημέρωση που είχαμε από τον κ.Καραγκούνη και την ομάδα του αναλυτικά για την πορεία του έργου και να τους συγχαρούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Δίνουν στην πόλη πίσω την Ιστορία της. Αυτή όμως είναι η δική τους δουλειά.

Δική μας δουλειά είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αυτόν τον θησαυρό και να δημιουργήσουμε έναν πόλο ανάπτυξης που μπορεί να αναδείξει τη Λάρισα σε πρωταθλητή προσέλκυσης επισκεπτών.

Με τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, με σύνδεση του Αρχαίου Θεάτρου με τοπόσημα σε όλη την περιφερειακή ενότητα Λάρισας και την περιφέρεια Θεσσαλίας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα αυξηθεί η δυναμική του τόπου μας.

Είναι χρέος μας να προχωρήσουν ταχύτατα οι εργασίες απαλλοτρίωσης -που έχουν καθυστερήσει σημαντικά, αλλά και να πραγματοποιηθεί μια ειλικρινής συζήτηση για τον περιβάλλοντα χώρο, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους πολίτες, ώστε πραγματικά να ενταχθεί στη ζωή μας το μνημείο. Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους», σημειώνει η κ.Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ