Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας της ΔΑΚΕ καθηγητών με ευθείες βολές κατά των αυτοαποκαλούμενων αιρετών των ΑΔΗΚ που, όπως υποστηρίζει, έχουν τη στήριξη των ΣΥΝΕΚ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2021 ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπέγραψε (αρ.πρωτ.8926/26-8-2021) τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Δ.Ε. του ν.Λάρισας σε κενές οργανικές θέσεις ,με βάση την τελική πρόταση του, επί της ουσίας, τριμελούς Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (αρ. πράξης 19/2-8-2021).

Μετά από εξέταση ενστάσεων καθώς και εγγράφου του Π.Δ.Ε. (8151/14-7-2021) το Υ.Σ. προχώρησε σε δύο 2(δύο) αλλαγές (πρ. 18/20-7-2021) τοποθετήσεων συναδέλφων σε νέα οργανικά κενά επί συνόλου 221 (διακοσίων είκοσι μίας).

Την Δευτέρα 30/8/2021 ο Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας ολοκλήρωσε (αρ. πρωτ. 9000/30-8-2021) και επίσημα τον κύκλο των οργανικών τοποθετήσεων (συναδέλφων σε εναπομείναντα οργανικά κενά), με την υπογραφή της πρότασης του Π.Υ.Σ.Δ.Ε.  με αρ. πράξης 20/16-8-2021.

Με τον τρόπο αυτό έλαβε τέλος η καλοκαιρινή ταλαιπωρία και ο Γολγοθάς που βίωσαν εκατοντάδες  συνάδελφοι, οι οποίοι ένα ολόκληρο καλοκαίρι ήταν με ένα τηλέφωνο στο χέρι και μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Σημειωτέον πως οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε.  σε οργανικά κενά σε όλους τους νομούς της χώρας ολοκληρώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου!! Το ίδιο βέβαια θα γινόταν και στον ν. Λάρισας υπό φυσιολογικές συνθήκες καθώς το μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεων (υπεραριθμίες, βελτιώσεις και νέες τοποθετήσεις) είχε ανακοινωθεί πριν τις 29-06-2021.

Και όλα αυτά εξαιτίας δύο αυτοβαπτιζόμενων «αιρετών» (σε αγαστή φυσικά συνεργασία με τις ΣΥΝ.Ε.Κ. 2), οι οποίοι λειτουργώντας με περίεργο τρόπο και ως ωρολογιακή βόμβα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων, αναλώθηκαν σε συνεχείς επισκέψεις στο γραφείο του Π.Δ.Ε. καθώς και     στα ,γνωστά για αυτούς, Εισαγγελικά γραφεία επιδιώκοντας να διαλύσουν τα πάντα και να ταλαιπωρήσουν εκ νέου εκατοντάδες συναδέλφους με νέες αιτήσεις μόνο και μόνο για εξυπηρέτηση προσωπικών εμμονών και διαφορών. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον επέδειξαν, πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, για τη νομιμότητα των προθεσμιών αιτήσεων για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων!! Γιατί άραγε;

Τελικά το μόνο που κατάφεραν, για μία ακόμη φορά, είναι το απόλυτο τίποτα.

Η σύνταξη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τις προτάσεις του, επί της ουσίας, τριμελούς Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ήταν η καλύτερη απάντηση προς τα δύο αυτά άτομα. Η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας παρακολουθούσε, επί δύο μήνες, έκπληκτη το καλοκαιρινό τους παραλήρημα.

Δεν δίστασαν δε να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν συναδέλφους, οδηγώντας τους σε δημόσιες καταγγελίες άνευ λόγου και ουσίας. Δεν άργησαν όμως να λάβουν την πλέον σκληρή απάντηση-ράπισμα  από τους ίδιους αυτούς τους συναδέλφους που εξαπάτησαν (ανακοίνωσή συναδέλφων 6/07/2021).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η Δ.Α.Κ.Ε.  καθηγητών ν.Λάρισας τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στηρίξει αδικίες σε βάρος κανενός, από όπου και να προέρχονται αυτές . Δεν συντάσσεται με καμία Διοίκηση  αλλά δεν εθελοτυφλεί και σε προσπάθειες των γραφικών να δυναμιτίσουν το κλίμα σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.  αλλά και σε Ε.Λ.Μ.Ε. ν.Λάρισας.

Στον αυτοσκοπό τους αυτό είναι και θα είναι απελπιστικά μόνοι και απέναντί τους όλοι οι συνάδελφοι.

Καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους της Δ.Ε. του ν.Λάρισας να απομονώσουν  τα άτομα με τους περίεργους σκοπούς και  να συνεχίσουν, όπως ήδη εξάλλου κάνουν, να ενημερώνονται  για θέματα του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν.Λάρισας από τα στελέχη της ΔΑΚΕ: Γκαραγκούνη Αργυρώ   (τηλ.: 6947601379), Κατσιώτη Βαγγέλη  (τηλ.: 6978339664) και Μαλάκο Σταμάτη  (τηλ.: 6944454583).

Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν.Λάρισας στηρίζει τους συναδέλφους-μέλη του τριμελούς ΠΥΣΔΕ, τα οποία αφιερώνουν ατελείωτες ώρες ενασχόλησης με τα θέματα του Υ.Σ. (στερώντας τες ουκ ολίγες φορές από τις οικογένειές τους και χωρίς κανένα προνόμιο) λειτουργώντας με αίσθημα δικαιοσύνης και ευσυνειδησίας ,υπερασπιζόμενοι τις κατακτήσεις και τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

Τα στελέχη της παράταξης ,όπως ήδη έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους, είναι το μάτι και το αυτί του κλάδου και θα παρέμβουν σε λάθη και αστοχίες του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Το ίδιο θα συμβεί και στις επερχόμενες τοποθετήσεις συναδέλφων στα λειτουργικά κενά.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας εύχεται ολόψυχα στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Όλοι μας οφείλουμε, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, να διασφαλίσουμε την δια ζώσης διδασκαλία , που τόσο έχει λείψει από εκπαιδευτικούς και μαθητές τις τελευταίες σχολικές χρονιές.

Καλό ξεκίνημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ