ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ “ΑΡΙΣΤΩΝ” ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για την συμμετοχή σε δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όσοι διακονούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως πληροφορηθήκαμε , απέστειλε εγκύκλιο στους Δήμους, βάσει της οποίας τα Δημοτικά Συμβούλια θα συνεδριάζουν με φυσική παρουσία μόνο εμβολιασμένων ή νοσησάντων κατά το τελευταίο εξάμηνο δημοτικών συμβούλων.

Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη, προσβάλλει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απεικονίζει με ενάργεια τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική νοοτροπία της παρούσας κυβέρνησης.

Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, πολλοί εκ των οποίων αφήνουν οικογένειες και επαγγελματικές ενασχολήσεις για να υπηρετήσουν τις τοπικές κοινωνίες , δεν είναι δυνατόν να υφίστανται ταπεινωτικούς ελέγχους από υπαλλήλους, τη στιγμή που δίνουν όρκο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους ή τη στιγμή που η ανεξαρτησία της Τ.Α κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα.

Ο δημοτικός ή τοπικός Σύμβουλος έχει την ιερή υποχρέωση να υπηρετεί τον συμπολίτη του χωρίς προαπαιτούμενα ή δεσμεύσεις, στη βάση της προσωπικής του βούλησης και προσφοράς. Τα Κοινά των Ελλήνων, ακόμη και επί Τουρκοκρατίας, λειτουργούσαν ως κυψέλες διάσωσης του ελεύθερου ελληνικού πολιτικού πνεύματος, που εξανθρωπίζει εν τέλει τον πολίτη και τον καθιστά πηγή ανάπτυξης όλης της κοινωνίας.

Ο δημοτικός ή τοπικός Σύμβουλος δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό τη δαμόκλειο σπάθη του “κράτους των αρίστων”. Ή θα λειτουργήσει ελεύθερα ή θα καταστεί ανενεργός, χωρίς δημιουργική πολιτική πνοή. Η Τ.Α, για να επιτελεί σωστά τον ρόλο της, είναι προορισμένη να λειτουργεί αδέσμευτα, χωρίς ντιρεκτίβες που την αφυδατώνουν πολιτικά.

Τούτων δοθέντων, ζητάμε από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αντιταχθούν στην προαναφερόμενη αντιδραστική εγκύκλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προσπαθεί να κανοναρχήσει με νέα τερτίπια την ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η παρούσα κυβέρνηση, αφού πρώτα με τα κόλπα Θεοδωρικάκου αποδυνάμωσε μέχρι εξαφάνισης τα Δημοτικά Συμβούλια, προσπαθεί τώρα να μετατρέψει πλήρως την Τ.Α. σε εντολοδόχο της, προκειμένου να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο σε κάθε τομέα του δημοσίου βίου με απώτερο στόχο τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής ή την αποδυνάμωση κάθε αντίστασης στα αυταρχικά της κελεύσματα.

Η “χούντα των αρίστων” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να περάσει.

ΥΓ: Ας μη βιαστούν κάποιοι να με καταδικάσουν ως αντιεμβολιστή. Απλώς σέβομαι κάθε επιλογή των Ελλήνων στο ζήτημα του εμβολιασμού και δεν αποδέχομαι τον τεχνητό διαχωρισμό τους στη βάση ιατρικών πράξεων που αφορούν αποκλειστικά στο δικό τους σώμα.Τελεία και παύλα. Προσωπικά, μάλιστα , δηλώνω ότι λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων αναγκάστηκα να εμβολιαστώ, μολονότι συνεχίζω να έχω αρκετές σχετικές επιφυλάξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ