ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αίτημα κατέθεσε στην υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή ο Χρ. Κέλλας

Τη συνέχιση λειτουργίας λυκειακών τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού και αντικειμένων από Λύκεια και ΕΠΑΛ του Νομού Λάρισας ζήτησε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητη την ανάκληση της σχετικής απόφασης, που αφορά το 11ο και 13ο Λύκειο Λάρισας και τα Λύκεια Νίκαιας, Φαλάνης, Συκουρίου, Μακρυχωρίου, Τσαριτσάνης και Κοιλάδας, καθώς και το 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με γονείς και τοπικές αρχές, επικαλούμενος και την εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τόνισε προς την κ. Μακρή ότι η απόφαση έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες καθώς, λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η σχολική χρονιά, ανατρέπεται ο οικογενειακός προγραμματισμός και οι μαθητές αλλάζουν απροσδόκητα σχολικό περιβάλλον και αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες.

Ιδιαίτερα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών, σημείωσε πως πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία θα έχει πιθανότατα και ψυχολογικό αντίκτυπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιδόσεις τους στο τέλος της χρονιάς, ενώ υπογράμμισε πως για τους μαθητές των ΕΠΑΛ συνιστά ανατροπή το γεγονός ότι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα.

Ο κ. Κέλλας έθεσε, επίσης, υπόψη της Υφυπουργού, την υγειονομική διάσταση του θέματος, επισημαίνοντας ότι οι μετακινήσεις των μαθητών με επιβατικά οχήματα σε σχολεία όμορων περιοχών συνεπάγεται συγχρωτισμό και αύξηση του ρίσκου απέναντι στην πανδημία, ενώ πρόσθεσε πως η διάνυση μεγάλων αποστάσεων σε καθημερινή βάση σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο χρόνο για χαλάρωση και μελέτη.

Η Υφυπουργός, ακούγοντας τα επιχειρήματα του Χρήστου Κέλλα, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την ανάκληση της απόφασης, αναγνωρίζοντας πως η κατάργηση λυκειακών τμημάτων των σχολικών μονάδων προκαλεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ