Η ΛΑΡΙΣΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις με τίτλο “Η αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη” που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Οι εκδηλώσεις αυτές στις οποίες για πρώτη φορά συμμετείχε το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ίδρυμα της Κω, ανέδειξαν τη Λάρισα σε παγκόσμιο επίπεδο ως Ιπποκρατική πόλη και την έφεραν πιο κοντά στην διεθνή επιστημονική κοινότητα που αναδεικνύει και προωθεί σε όλο τον κόσμο το έργο και το βίο του Ιπποκράτη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσκεψη των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις στο μνημείο του Ιπποκράτη, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης Μουσείου Ιπποκράτη στη Λάρισα, συνεχίστηκαν το απόγευμα με την αποκάλυψη  αντιγράφου αγάλματος του Ιπποκράτη, δωρεά του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, στο αίθριο (φουαγιέ) του κτιρίου της Ιατρικής στη Βιόπολη μπροστά από το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» και φύτευση πλατάνου στον κήπο του κτιρίου της Ιατρικής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μύλου που ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και στην οποία χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Π.Σ. Θεσσαλίας Β. Πινακάς εκ μέρους του περιφερειάρχη, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κώ, τ. υπουργός, ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννούκας, πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης». Στην εκδήλωση υπήρξαν και διαδικτυακοί χαιρετισμοί από τους κ.κ. Μαρίνη Πιρπιρή, πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας, Παναγιώτη Μανώλα, πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης, Πέτρο Αγαθαγγέλου, πρόεδρο Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Mr. Mustafa Suleiman, Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, Ainshams University, Cairo, Egypt

Μετά τους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες του επιστημονικού τμήματος της εκδήλωσης που με τίτλο “ημέρα μνήμης του Ιπποκράτη” ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα υγείας προς τιμήν του Ιπποκράτη.

Η εισαγωγική ομιλία με τίτλο “Η επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα” έγινε από τον κ. Ρίζο Χαλιαμπάλια πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και στη συνέχεια την κεντρική ομιλία με θέμα “Ιπποκρατική Ιατρική” έκανε ο ομότιμος Καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος.

Η βραδιά έκλεισε με την καλλιτεχνική παράσταση «Περί Ανέμων» από το Συνεργείο του Μουσικού Θεάτρου.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ