Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ερώτηση του Β. Κόκκαλη προς το νέο υπουργό Υγείας

Την άποψη πως «η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνιστά προθάλαμο της εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου παραχώρησης της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες» εκφράζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη.

Ο πρώην υφυπουργός ζητά στοιχεία για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα μετατραπεί σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παράλληλα, ρωτά αν υπάρχουν μελέτες και σχεδιασμός και με βάση ποια διεθνή πρότυπα για την αποτελεσματικότητα και την σκοπιμότητα της μερικής έστω ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών ως προς την πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί αυτές.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Το διάστημα πριν την εμφάνιση της πανδημικής κρίσης, στις αρχές του έτους 2020, λίγους μόνο μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας από την παρούσα Κυβέρνηση, ο Υπουργός Υγείας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στα νοσοκομεία της Λάρισας και στην 5η ΥΠΕ. Τότε, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ είχε αποκαλύψει ευθέως την εντολή, που του έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις διεργασίες για την μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας σε Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Επεσήμανε μάλιστα ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τη Λάρισας θα αποτελέσει το πρώτο Νοσοκομείο που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σχέδιο μετατροπής της νομικής μορφής και σύμπραξής με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Στην περίοδο της πανδημίας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως και όλα τα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσω των εργαζομένων τους, του ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ προσωπικού, ανταπεξήλθαν με σκληρό και επώδυνο αγώνα στις ανάγκες της πανδημίας και παρείχαν στους πολίτες καθολικά ποιοτικές παροχές υγείας, αναδεικνύοντας τον πολύτιμο ρόλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην κοινωνία. Αντιθέτως, στον αντίποδα βρέθηκαν οι ιδιωτικές δομές, που δεν επέδειξαν ιδιαίτερη προθυμία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση πρόσφατα διά του Πρωθυπουργού της, κ. Μητσοτάκη, φαίνεται ότι δεν αντελήφθη τον πολύτιμο κοινωνικό ρόλο του ΕΣΥ και όχι μόνο δεν εγκατέλειψε το σχέδιο για την μετατροπή των δημόσιων Νοσοκομείων σε Ιδιωτικά, αλλά επανέφερε το σχέδιο αυτό, που περιλαμβάνει την εκχώρηση κρίσιμων μονάδων της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εξάλλου η μη εγκατάλειψη του νεοφιλελέυθερου αυτού σχεδιασμού, που εμπορεύεται ακόμη και το κοινωνικό αγαθό της υγείας των πολιτών, δίνει την προφανή απάντηση στο ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση, κώφευε στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης και των σωματείων των νοσοκομείων, και δεν έπραξε τίποτα στην διάρκεια της πανδημίας, ώστε να ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας με επιπλέον προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, με ενίσχυση του ιατρικού κλπ εξοπλισμού των νοσοκομείων, με αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, αλλά αντιμετώπισε την πανδημική κρίση με πρόσκαιρες προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Η εφαρμογή του σχεδίου σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι θα απολεστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, θα μετατραπεί σε ΝΠΙΔ, θα διοικείται από μέλη ΔΕΠ της αντίστοιχης Ιατρικής Σχολής, θα έχει οικονομική αυτοτέλεια, η οποία δεν θα συνδέεται με την κρατική χρηματοδότηση, θα έχει έσοδα που δεν θα «επιστρέφουν» ως επένδυση στο ΕΣΥ, θα «αξιοποιεί» ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, αμφισβητώντας στην πράξη το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ, θα εκχωρεί υποστηρικτικές υπηρεσίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου σε εργολαβικά συμφέροντα, θα εγκαταλείψει οποιοδήποτε πλάνο στελέχωσης με μόνιμες θέσεις, θα επιδεινώσει και θα συρρικνώσει τελικά την παρεχόμενη φροντίδα υγείας προς τους πολίτες, ειδικά σε μία περιοχή με αυξημένη οικονομική και κοινωνική επισφάλεια.

Η υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και δη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι ήδη εμφανής, καθώς διαπιστώνονται περιπτώσεις που ασθενείς διακομίζονται σε ιδιωτικές δομές υγείας με περαιτέρω την συνέχιση της νοσηλεία τους, όπως επί παραδείγματι με καρδιολογικά περιστατικά που δεν παραπέμπονται στην καρδιολογική κλινική του ΠΓΝΛ, αλλά σε ιδιωτικές δομές.

Επειδή, αυτή η αντίληψη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την μεγάλη κοινωνική τομή της μεταπολίτευσης, που διώχνει ασθενείς και τους παραπέμπει σε ιδιωτικές δομές, στο όνομα της δήθεν σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι επιεικώς ντροπιαστική, καθώς η σύμπραξη μάλλον θα έπρεπε να ονομάζεται προθάλαμος προς την ιδιωτική περίθαλψη.

Επειδή η αντίληψη αυτή που φέρνει η Κυβέρνηση μέσω των ΣΔΙΤ στην υγεία φέρει αμιγώς νεοφιλελεύθερο πρόσημο, όλως ασύμβατο με τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΣΥ, οδηγώντας σε ανισότητες των πολιτών και σε αποκλεισμό αυτών από την καθολική πρόσβαση σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που εγγυάται την ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Σε ποια φάση βρίσκονται σήμερα οι διεργασίες για την μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, κατόπιν της εντολής που είχε δοθεί από τον Υπουργό Υγείας στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ;

Υπάρχουν μελέτες και σχεδιασμός και με βάση ποια διεθνή πρότυπα για την αποτελεσματικότητα και την σκοπιμότητα της μερικής έστω ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών ως προς την πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί αυτές;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να διαπιστώσει σε ποιες και πόσες περιπτώσεις γίνεται αναιτιολόγητη διακομιδή ασθενών σε ιδιωτικές δομές και όχι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο;

Αιτούμαι να χορηγηθούν τα τυχόν έγγραφα που αφορούν την μελέτη και τον σχεδιασμό της μετατροπής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ΝΠΙΔ και τα έγγραφα που προκύπτει ο αριθμός των ασθενών που έχουν διακομισθεί σε ιδιωτικές δομές και όχι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ