ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Τούρκους

«Η απελευθέρωση της Λάρισας και η ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στον εθνικό κορμό το 1881 είναι ένας κομβικός σταθμός στον αγώνα του Γένους, που ξεκίνησε με την επανάσταση του 1821, για την εθνική ολοκλήρωση, αυτό που ονομάστηκε Μεγάλη Ιδέα. Σήμερα τιμούμε όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον μακράς διάρκειας αγώνα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ελευθερία και η εθνική κυριαρχία δεν είναι αυτονόητα αγαθά, αλλά απαιτούν ενότητα και συλλογική προσπάθεια.

Αυτές πρέπει να είναι και οι κατευθυντήριες γραμμές που οφείλουμε να ακολουθούμε διαίτερα τώρα, που η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις, όπως αυτή της τουρκικής επιθετικότητας και των νεο-οθωμανικών επιβουλών». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Απελευθέρωσης της Λάρισας, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει επίσης ότι «η Άγκυρα συνεχίζει ακάθεκτη το κρεσέντο των απειλών κατά του ελληνισμού, σε Αιγαίο και Κύπρο, αδιαφορώντας για τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και προωθώντας το δίκαιο της ισχύος, ακόμη και της ωμής βίας. Οι φιλοδοξίες της γείτονος, που την έχουν οδηγήσει σε ενεργή ανάμειξη σε πολλά πολεμικά μέτωπα, από το Αφγανιστάν και το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέχρι τη Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη, όπως και η επικίνδυνη διείσδυσή της στον βαλκανικό χώρο, με όχημα την ισλαμιστική ιδεολογία, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Η Ελλάδα, χώρα σύνορο της Ευρώπης αλλά και πυρήνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλει να αντιτάξει απέναντι σε κάθε απειλή τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και την αποφασιστικότητά της για την υπεράσπιση της εθνικής της ανεξαρτησίας. Συγκροτώντας ένα πυκνό δίκτυο διπλωματικών συνεργασιών και στενών συμμαχιών, κυρίως δε έχοντας ξεκινήσει την ουσιαστική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, η χώρα μας, σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας, είναι ικανή να αντιμετωπίσει με επιτυχία την όποια απόπειρα αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ