ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΩΟΣ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ ΨΑΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΚΙΔΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 62χρονου ψαρά που αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη, όταν και ανοίχτηκε για ψάρεμα σε θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, καθώς εντοπίστηκε σώος στη Βελίκα του δήμου Αγιάς το μεσημέρι της Κυριακής!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 62χρονος ανοίχτηκε με μικρή φουσκωτή βάρκα για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή «Σαχάρα» Νέας Καλλικράτειας, ωστόσο τα ρεύματα του Θερμαϊκού τον παρέσυραν στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής να δηλωθεί η εξαφάνισή του στις Λιμενικές αρχές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης, Νέων Μουδανιών, Νέας Μηχανιώνας και Σκάλας Κατερίνης, ενώ περιπολικά σκάφη της Ακτοφυλακής, ένα σκάφος με εθελοντές της ΕΟΔ και ιδιωτικά σκάφη τον αναζητούσαν από θαλάσσης, την ώρα που όχημα του Λιμενικού πραγματοποιούσε έρευνες από ξηράς.

Με τις μέρες να περνούν και την αγωνία να κορυφώνεται ο αλιέας, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, κατάφερε να βγει σώος μεσημβρινές ώρες σε παραλία της Βελίκας, όπου και ενημέρωσε λουόμενους για την περιπέτειά του ζητώντας βοήθεια.

Εμφανώς ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του ο 62χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγιάς για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, ενώ σχολιάζοντας την περιπέτεια ο αντιδήμαρχος Αγιάς Ν. Ντάγκας δημοσίευσε φωτογραφία της βάρκα του σημειώνοντας τα εξής:

“Βγήκε σώος μετά από 5 ημέρες στη θάλασσα της Βελίκας.
Οι ψυχικές και σωματικές δυνάμεις που έχουμε είναι πολλές τελικά!!
Μπράβο στη φιλόξενη και άμεση υποστήριξη των κατοίκων και στην άμεση κινητοποίηση Λιμεναρχείου, συντονιστή ναυαγοσώστη και ΕΚΑΒ”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΕΟΔ- F/B Ν. Ντάγκας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ