ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΕΘ

Το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00 στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου), για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται μετά την ψήφιση, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Νόμου για τα εργασιακά (ν. 4808/21) με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Οι αντιλαϊκές και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους τους τομείς με την ψήφιση νόμων μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς κανέναν δημοκρατικό διάλογο όπως ο Ν. 4823/21 για την Παιδεία, με τον οποίο ήταν αντίθετο το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, κατέθεσε νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με ολέθρια αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Στη σημερινή συγκυρία διεκδικούμε:

Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άμεση ένταξή τους στα Β.Α.Ε.

Την κατάργηση του Νόμου για τα εργασιακά (Ν. 4808/21) και της διάταξης του 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Λέμε όχι στην εμπλοκή ιδιωτών για την απονομή των συντάξεων.

Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 11ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Καλεί, δε, όλους τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν να συμβάλλουν στην πιστή τήρησή τους.

Η Ε.Γ. του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας αποφάσισε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση -συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. στο Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση.

Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσει λεωφορείο το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 μ.μ. από το Ωδείο Λάρισας.

Απαραίτητη προϋπόθεση ,για όσες και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ,είναι να δηλώσουν συμμετοχή ,έως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 ,στα εξής τηλέφωνα :
1. 6945229681 (Τζιατζιάς Μιχάλης,Πρόεδρος) και
2. 6945210408 (Λαρίσης Κώστας ,Γραμματέας)

Τέλος, με απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, απαραίτητη είναι, κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή test.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ