Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ

Ο Βασίλης Κόκκαλης για το μπαράζ αυξήσεων

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη: «Λίγες ημέρες πριν την ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό περιβάλλον  βρέθηκαν σε ασφυκτικό κλοιό από την ίδια την πραγματικότητα και πλέον αναγκάζονται να ομολογήσουν ευθαρσώς τον κλοιό στον οποίο έφεραν στην την οικονομία και που θα προκαλέσει ασφυξία στα νοικοκυριά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κραυγάζει επί πολλούς μήνες και ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα εμπροσθοβαρή ώστε να αποφευχθεί το ντόμινο των ανατιμήσεων σε βασικά και ευρείας κατανάλωσης αγαθά και προϊόντα, για να μην  επιβαρύνει σε υπέρμετρο βαθμό την ευρεία και πλατιά βάση της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση κώφευε στις εκκλήσεις μας, απέκρυπτε από τους πολίτες την επερχόμενη αύξηση των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών, που θα επέλθουν από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, αλλά και των τιμολογίων ρεύματος.

Η επικοινωνιακή τακτική της Κυβέρνησης και της αποποίησης των ευθυνών της, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς ενόψει της ΔΕΘ, προσπαθούν να πείσουν πως η ανατίμηση των αγαθών είναι άλλο ένα παγκόσμιο φαινόμενο, άρα αναπόφευκτο και ήδη σπεύδουν να ανακοινώσουν μέτρα προστασίας και ελάφρυνσης.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει πως ο ρόλος της είναι να οδηγεί και να κατευθύνει την κοινωνία, προστατεύοντάς την από παγκόσμια φαινόμενα και κρίσεις και όχι να κρύβεται πίσω από αυτά. Η Κοινωνία και η Οικονομία δεν μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ