ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Σ.

Διχασμένη και λαβωμένη κινδυνεύει να βγεί η ίδια η Αυτοδιοίκησης από τη ρύθμιση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία επιτρέπει μόνο στους εμβολιασμένους δημοτικούς συμβούλους να παίρνουν μέρος σε δια ζώσης συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε και σ΄αυτό το θέμα , να ισχύσουν στην Αυτοδιοίκηση «δυο μέτρα και δυο σταθμά», φυσικά σε …βάρος της .
Με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Εσωτερικών , απαγορεύεται συγκεκριμένα η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων ακόμη και αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ, όπως ισχύει για του βουλευτές στο Κοινοβούλιο ή ακόμη και για…αθλούμενους στα γυμναστήρια.

Επίσης ορίζεται ότι θα είναι « κεκλεισμένων των θυρών» οι συνεδριάσεις όταν επιτρέπονται δεκάδες σε άλλους κλειστούς χώρους , όπως κινηματογράφων , θεάτρων κλπ ή ορίζει ότι σ΄ένα σχολικό τμήμα των μόλις 30-40 τμ μπορούν να είναι μέχρι…27 μαθητές!

Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις χαρακτηρίζουν τη ρύθμιση και την καταγγέλλουν αυτοδιοικητικές δυνάμεις και παρατάξεις, όπως έγινε πρόσφατα και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου, με τους συμβούλους της ΣΥΝ Πολιτείας να διαμαρτύρονται, ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ