ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΙΣ 26/9

Τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου την 94η Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Φθινόπωρο την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 8:30 π.μ. εως στις 13:30

το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, σε ειδική ευρύχωρη και ασφαλή Τεντοκατασκευή που θα τοποθετηθεί εκεί, με την ευγενική συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας.

Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του  COVID-19 στη Χώρα μας,  ο Σύλλογος έχει ήδη παραλάβει απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) το απαραίτητο Υγειονομικό υλικό (Μάσκες προσώπου, γάντια και αντισηπτικά υγρά)  και η εν λόγω αιμοδοσία  θα πραγματοποιηθεί και με την ευγενική συνδρομή Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά στην αυστηρή τήρηση, όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, καθώς και των πρωτοκόλλων ασφαλείας του Ε.Ο.Δ.Υ για την προστασία τόσο των Αιμοδοτών μας, όσο και των Γιατρών και των Νοσηλευτριών, που θα διενεργούν την αιμοληψία.

Την ίδια μέρα και ώρα 11,00 π.μ

ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη φλόγα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της ζωής, τη φλόγα της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που αυτή την περίοδο διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη τη Χώρα, για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Αθλητές των  δύο Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα, (Γυμναστικού και Α.Ο Αμπελωνιακού), στον χώρο  επίσης της Κεντρικής  Πλατείας, όπου στις 11.30 π.μ. θα λάβει χώρα μικρή  και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένου  και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Με τις δράσεις του αυτές ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα

«Η ΕΛΠΙΔΑ», αποβλέπει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και στην παρακίνηση και προτροπή και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, εωσότου να επιτευχθεί  ο ένας και μοναδικός σκοπό της, που είναι η παντελής Αυτάρκεια σε

εθελοντικά προσφερόμενο αίμα στην πόλη, στον Δήμο και στην Πατρίδα γενικότερα!

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος Γιάννης  και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

«Η ΕΛΠΙΔΑ» προσκαλούν όλους τους Αμπελωνίτες μικρούς και μεγάλους και, κυρίως τους νέους και τους φοιτητές, που δεν έφυγαν ακόμη για τις Σχολές τους, να έρθουν στην πλατεία, όπου θα γίνεται η αιμοληψία για να προσφέρουν με την καρδιά και την αγάπη τους μια μονάδα από το αίμα τους!

Οι ανάγκες για αίμα, τονίζει ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Αμπελώνα τώρα που τα Νοσοκομεία μας ξαναβρίσκουν τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας των, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μας καλούν όλους, όσοι θέλουμε και μπορούμε, να προσφέρουμε μια μονάδα από το αίμα μας και να κάνουμε την καλύτερη πράξη  Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας!

Τέλος, καλούνται, όσοι απ’ τους Συμπολίτες μας επιθυμούν και μπορούν να γίνουν Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική Πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 94η Αιμοδοσία  να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας, για να πάρουν μέρος στη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και να μεταφέρουν τη Φλόγα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής από το πάρκο Σταυρόπουλου, σημείο εκκίνησης και συνεχίζοντας την διαδρομή δια μέσου των οδών Λαρίσης, Θερμοπυλών, Ειρήνης και Γρ.Λαμπράκη να καταλήξουν πάλι στην Κεντρική Πλατεία, όπου μετά το άναμμα του βωμού θα ακολουθήσουν, σύντομοι χαιρετισμοί, για τον σκοπό και την σημασία της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ