ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού που διοργανώνει νέο κύκλο σεμιναρίων για ενήλικες

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών θεσπισμένη από τον Διεθνή  Ερυθρό Σταυρό   είναι μια ευκαιρία να προωθηθούν και να υποστηριχθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες πρώτων βοηθειών για το ευρύ κοινό. Οι γνώσεις  πρώτων βοηθειών θα πρέπει να είναι προσιτές σε όλους  τους ανθρώπους, ως μια ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική πράξη, που εξουσιοδοτεί τους ανθρώπους να σώζουν ζωές και να βοηθούν στην αποκατάσταση από ξαφνική ασθένεια ή τραυματισμό.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς των παιδιών.

Στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν πιθανούς κινδύνους στο περιβάλλον τους και να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Στους παραπάνω στόχους, περιλαμβάνονται και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία από την COVID-19, όπως η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, η προσαρμογή εφαρμογής των πρώτων βοηθειών, κ.λπ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου αναγνωρίζει ότι τη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στα παιδιά είναι πολύ σημαντική, επειδή θα είναι σε θέση να προασπίσουν τη ζωή τους από ενδεχόμενους κινδύνους. Επιπλέον τα παιδιά αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση περισσότερο ανθεκτικών κοινωνιών.

Για τους παραπάνω λόγους ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών 2021 κρίνεται πολύ περισσότερο καίριος ώστε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σπουδαιότητα της παροχής των πρώτων βοηθειών αλλά και ως ευκαιρία να μας ενώσει, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή εκπαιδευομένων, πολιτών και των εκπαιδευτών μας σε ένα κοινό στόχο.

Το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως  τοπικός προωθητής των μηνυμάτων του Διεθνούς Κινήματος πραγματοποιεί συχνά σχετικές δράσεις .

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 6μμ ξεκινά νέος κύκλος  σεμιναρίων  για ενήλικες  στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας Μ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος). Δηλώστε  την συμμετοχής σας στο 2410532241 ή συμπληρώνοντας την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα  Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ