Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αιχμηρός για τα απαράδεκτα επεισόδια με αφορμή την έλευση της Αμάλ ο δήμαρχος

Η πορεία των έργων που αφορούν στις σεισμόπληκτες υποδομές της πόλης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, που συνήλθε δια ζώσης μετά από μεγάλο διάστημα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μ. Θεοδωράκη, για να ακολουθήσει σύντομη τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος σημείωσε πως «η αναγνώρισή του από εχθρούς και φίλους επιβεβαιώνει τη μεγαλοσύνη του», ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Αναφερόμενος στην κατάργηση λυκειακών τάξεων στην Φαλάνη και την Κοιλάδα ο Απ. Καλογιάννης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη δυσάρεστη εξέλιξη τονίζοντας πως ο δήμος θα παρέμβει σχετικά, ενώ παράλληλα εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως από την ειδική μοριοδότηση του 2% για τους μετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις από σεισμόπληκτες περιοχές εξαιρέθηκαν τα τμήματα του δήμου Λαρισαίων (σεισμόπληκτοι της Κοιλάδας).

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Παρουσία αντιπροσωπείας γονέων του 21ου Δημ. Σχολείου και της Ένωσης Γονέων Λάρισας ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς του Μαρτίου σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης ενημέρωσε το σώμα για την εξασφάλιση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας.

«Δόθηκε βαρύτητα στο να έχουμε λειτουργικά σχολεία, το 3ο ΔΣ και το ΕΠΑΛ είμαστε σε θέση να πούμε πως θα λειτουργήσουν κανονικά», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, ανακοινώνοντας την μεταφορά λειτουργίας του 21ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα μεταστεγαστεί στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο σε απογευματινή βάρδια, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Εκπρόσωπος γονέων απηύθυνε έκκληση να αποφύγουν τη λειτουργία σε απογευματινή βάρδια, κάτι που θα ανατρέψει όλο τον οικογενειακό σχεδιασμό και θα δημιουργήσει πρόβλημα στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, ενώ από την πλευρά της η Ένωση Γονέων διά του προέδρου της κ. Παναγιώτου περιέγραψε «μια ωραιοποιημένη από πλευράς δημάρχου και εργολάβων εικόνα», προτείνοντας μάλιστα γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις από τους γονείς.

«Τα σχολεία μας δεν μπορούν να γίνουν με τα 5,5 εκ. που δόθηκαν, η υπόθεση της χρηματοδότησης ωστόσο δεν σταματά εκεί. Καταφέραμε ένα θαύμα με τη λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ζητώντας την κατανόηση και την υπομονή γονέων και μαθητών και δεσμευόμενος για επίσπευση των εργασιών και τακτική ενημέρωσή τους γι’αυτές, αλλά και κάνοντας σαφές πως θα επανεξετάσει άμεσα το θέμα της απογευματινής βάρδιας.

Τέλος όσον αφορά στα βοηθήματα των 600 ευρώ ανέφερε πως ο δήμος  ολοκλήρωσε την παροχή σε 150 οικογένειες, ενώ άλλες τόσες με ζημιές στις οικοσκευές ολοκληρώνουν μέχρι τέλος του μήνα τη διαδικασία για να τους καταβληθούν ποσά μέχρι 6.000 ευρώ.

Κλείνοντας ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως 750 οικοδομές δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα, κάτι που μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό χορήγησης της οικονομικής βοήθειας, ενώ ζητήματα υπάρχουν και με τις επιδοτήσεις ενοικίων.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 55ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας ο Απ. Καλογιάννης τόνισε πως στόχος παραμένει η δημιουργία πολυδύναμου νηπιαγωγείου που θα λύσει οριστικά ένα διαχρονικό πρόβλημα.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛ

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα απαράδεκτα επεισόδια που συνόδευσαν την έλευση της Αμάλ στη Λάρισα ο δήμαρχος, που έκανε λόγο για εκδηλώσεις μίσους προσθέτοντας μάλιστα με νόημα πως «με τη ΧΑ τελειώσαμε, με τον χρυσαυγιτισμό μάλλον δεν τελειώσαμε», για να ακολουθήσουν παρεμβάσεις και των υπόλοιπων επικεφαλής που καταδίκασαν τα γεγονότα, με τη Ρ. Καραλαριώτου να αναφέρει ότι «καταδικάζουμε τα επεισόδια, ωστόσο θεωρούμε πως δεν χρειάζονται ανακοινώσεις για τα αυτονόητα».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ζ. ΓΚΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ζ. Γκαραλιάκος ζήτησε την στήριξη του ΔΣ προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των ανεμβολιάστων εργαζομένων, επιμένοντας πως τα ράπιντ τεστ θα πρέπει να είναι δωρεάν.

Ζητώντας σχετική συνάντηση με τη δημοτική αρχή ο κ. Γκαραλιάκος επέμεινε σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους εργαζόμενους προκειμένου να πεισθούν να εμβολιαστούν, προσθέτοντας πως «η υγεία δεν είναι ατομική υπόθεση», αλλά και σημειώνοντας πως σε περίπτωση που προκύψει κυβερνητική απόφαση για αναστολές ο σύλλογος θα στηρίξει όλους τους συναδέλφους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ