ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας διοργάνωσε η ΕΛΜΕ και ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκ[παίδευσης προχώρησαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης δάσκαλοι της Λάρισας επικεντρώνοντας στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και τα ζητήματα που προέκυψαν στις σχολικές μονάδες μετά τους σεισμούς του περασμένου Μαρτίου.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να πάρει όλα τα αναγκαία  μέτρα για ανοιχτά σχολεία, ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς και παράλληλα καλούμε τον Δήμο Λαρισαίων να επισπεύσει την ολοκλήρωση των επισκευών στα  σχολικά  διδακτήρια που επλήγησαν από το σεισμό του Μαρτίου», αναφέρθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί σε ανακοίνωσή τους επικέντρωσαν στα προβλήματα που καταγράφονται στα σεισμόπληκτα σχολεία (21ο και 3ο ΔΣ), σημειώνοντας μάλιστα πως στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας δεν ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στις καθυστερήσεις που αφορούν στη λειτουργία του 55ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή της πλατείας του ΟΣΕ.

Οι δάσκαλοι επιμένουν σε μείωση των μαθητών ανά τμήμα με παράλληλη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν, όπως και για προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας “Κ. Κούμας”, Δ. Παπαποστόλου, υπάρχουν 51 κενά ειδικοτήτων και 103 Ειδικής Αγωγής άλλων κλάδων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ