ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΜΕ ΤΟ 2% ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας είχε ο Χρήστος Κέλλας

Την ένταξη των σεισμόπληκτων μαθητών των Λυκείων της Ελασσόνας και του Τυρνάβου στο ειδικό καθεστώς πρόσβασης στα πανεπιστήμια, σε ποσοστό έως 2% των εισακτέων, ανακοίνωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία τους το βράδυ της Τετάρτης, στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξέφρασε στην Υπουργό την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, η οποία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των σεισμόπληκτων οικογενειών, που ανακουφίζονται βλέποντας τα παιδιά τους να τυγχάνουν του ευεργετήματος του ειδικού καθεστώτος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Κέλλας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, στο πλευρό των κατοίκων, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς, για να δοθεί άμεση ανακούφιση στις σεισμόπληκτες οικογένειες και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις και η αποκατάστασή τους, ορίζοντας, μεταξύ άλλων, ως προτεραιότητα την υπαγωγή των υποψηφίων των πανελλαδικών στο ειδικό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαρτίου, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ είχε επισκεφτεί την Υπουργό Παιδείας στο γραφείο της παραδίδοντάς της ιδιοχείρως τη σχετική επιστολή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και ζητώντας της και δια ζώσης την υπαγωγή των μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών στο ειδικό καθεστώς πρόσβασης.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ