SOS: ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αυξημένη η πίεση στα ΤΕΠ λόγω covid-19

«Στα κόκκινα» κινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που στις εφημερίες, πέρα από την αυξημένη πίεση που δέχεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λόγω περιστατικών κορωνοϊού, καλούνται να διαχειριστούν και τις πρωτόγνωρες ελλείψεις σε αντιδραστήρια.

Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τους υπεύθυνους των Μικροβιολογικών εργαστηρίων του νοσοκομείου τίποτα δεν δείχνει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί άμεσα, ενώ πληροφορίες του paidis.com αναφέρουν πως τα αποθέματα των αντιδραστηρίων στο Αιματολογικό, το Μικροβιολογικό και το Βιοχημικό εργαστήριο του νοσοκομείου που είναι απαραίτητα για στοιχειώδεις εργαστηριακές εξετάσεις ασθενών ζήτημα να επαρκούν μέχρι το επόμενο 10ήμερο!!

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στη σελίδα πως πλέον οι εξετάσεις γίνονται με… φειδώ και για απολύτως απαραίτητα περιστατικά (χειρουργικά κλπ.), ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός που αναπτύσσεται για την κατάσταση που επικρατεί, την ώρα που όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «το επιτελικό κράτος έχει αφήσει στο έλεος ένα ολόκληρο νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου».

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID-19

Εξάλλου μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται τα ΤΕΠ του νοσοκομείου λόγω περιστατικών κορωνοϊού, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουμε να κάνουμε με ανεμβολίαστους ασθενείς, ωστόσο μέχρι ώρας δεν τίθεται ζήτημα όσον αφορά στις κλίνες ΜΕΘ.

«Το ενθαρρυντικό είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς δεν χρήζουν νοσηλείας και λίγοι από αυτούς καταλήγουν στις εντατικές, κυρίως μεγαλύτερες ηλικίες και ανεμβολίαστοι», περιγράφει υγειονομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες στο ΓΝΛ νοσηλεύονται τουλάχιστον δύο ασθενείς που μεταφέρθηκαν από κέντρο αποκατάστασης όπου καταγράφονται και άλλα περιστατικά covid-19, τα οποία παραμένουν απομονωμένα σ’αυτό.

Τέλος σύμφωνα με έγκυρη πηγή τα τελευταία 24ωρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δέχεται ανάλογη πίεση, καθώς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στα όριά τους αναμένεται να μεταφέρουν ασθενείς σε μονάδες του.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ