ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΤΡΟΠΗ κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΑΣ ΦΑΣΚΕΛΩΝΟΥΝ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών με αφορμή την υπουργική απόφαση για το ποσοστό των σεισμόπληκτων εισακτέων σε ΑΕΙ που παρουσίασε χθες το paidis.com

Ως γνωστόν , περιμέναμε με ανυπομονησία την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων είσοδο των σεισμοπλήκτων μαθητών του Τυρνάβου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Τελικά, είδαμε την έγγραφη εκφορά της πολυαναμενόμενης Υ.Α. και αντιληφθήκαμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό και την απάτη, διότι το ειδικό ποσοστό που προβλέπεται, με βάση την Υ.Α , να αποδοθεί στους δικαιούχους μαθητές μορφοποιείται ως ακολούθως:

” Το ειδικό ποσοστό αποδίδεται στους υποψηφίους ανά κατηγορία Λυκείου ως εξής:

Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 0,62% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 1,30% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των εσπερινών ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 1,32% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. ”

Η εξαπάτηση είναι εξόφθαλμη και δεν κρύβεται με τίποτα . Ενώ από το Υπουργείο Παιδείας μάς διαβεβαίωναν συνεχώς, όλο το προηγούμενο διάστημα,  ότι το εν λόγω ποσοστό θα ανέρχονταν στο 2%, τελικά είδαμε ότι αυτό υπολείπεται σημαντικά του υπεσχημένου.

Η τελική αυτή κοροϊδία έχει πικράνει αφάνταστα τους δικαιούχους υποψηφίους και τους γονείς τους. Αποδεικνύει τον παχυδερμισμό και την κοινωνική αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή , η κ. Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης έχουν καταστεί για τον Τύρναβο “πρόσωπα ανεπιθύμητα “. Γι’ αυτό ας μην κάνουν καν τον κόπο να έρθουν στο σεισμόπληκτο Δαμάσι για τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου. Η οργή των μαθητών έχει ξεχειλίσει και η τυχόν παρουσία τους στο χτυπημένο χωριό θα πυροδοτήσει μάλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις.

ΥΓ: Πώς αντιδρά η δημοτική αρχή του Τυρνάβου στον καταπρόσωπο εμπαιγμό που υπέστησαν οι μαθητές μας ; Ποιά η αντίδραση των βουλευτών της Λάρισας, ιδιαίτερα εκείνων της Ν.Δ ;

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com