ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Ο 51ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια Στεργιούλη στη Λάρισα, που αποχαιρέτησε μόλις χθες Πέμπτη τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Β. Στεργιούλη και τη σύζυγό του Ευδοξία, αφού σήμερα έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό και ο γιος τους Χαράλαμπος, σε ηλικία 51 ετών.

Ο εκλιπών, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας δίνοντας μάχη με τον covid-19, δεν τα κατάφερε βυθίζοντας στο πένθος του οικείους του, την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία της Λάρισας, ενώ αφήνει πίσω σύζυγο, δύο  παιδιά, αδέλφια και λοιπούς συγγενείς.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 3 το απόγευμα,  από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Με πλούσιο συγγραφικό έργο ο Χ. Στεργιούλης, ήταν Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είχε συμμετάσχει ως σύνεδρος και εισηγητής σε διάφορα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Μέλος του ΔΣ της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων και συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Τακτικός αρθρογράφος του αθηναϊκού και περιφερειακού τύπου. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλολογικής Ιστορικής Αρχαιολογικής Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ)

Υπηρετούσε από το 2000 και μέχρι σήμερα, ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση και δίδασκε στο Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ