ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Πλούσιο σε δράσεις άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής τις πύλες του το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στη Λάρισα, ενώ πλήθος κόσμου προσήλθε στον χώρο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην κοίτη του Πηνειού.

Συζητήσεις για τον πολιτισμό, δράσεις για παιδιά, μουσικές και κεντρική πολιτική ομιλία από τη Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κέντρισαν το ενδιαφέρον, ενώ η κ. Καπέτη ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μνημείου εκτελεσθέντων στο λόφο του Μεζούρλου.

«Φτάνει πια, είναι βαρετό να ακούμε τους ίδιους ψευτοκαυγάδες, να ψάχνουμε τις διαφορές σαν ψύλλους στ’ άχυρα, ανάμεσα σε κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο, τις επιλογές του, τις συμμαχίες του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, κόμματα που σε τελική ανάλυση είναι κόμματα που υπερασπίζονται -ανεξάρτητα τίτλους και διακηρύξεις- το καπιταλιστικό σύστημα.

Το ΚΚΕ, η ΚΝΕ απευθυνόμαστε σε εσάς, σε εσάς που νιώθετε απογοητευμένοι, πικραμένοι από την πολιτική, που η πολιτική είναι κάτι ξένο που σχεδιάζεται μακριά από εσάς από τις ανάγκες, από τις ζωές σας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα  όπου ακούστηκαν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ πλήθος κόσμου αποθέωσε τη Νατάσα Μποφίλιου, που έκλεισε με μεγάλη συναυλία την πρώτη μέρα της διοργάνωσης.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας αναπροσαρμόστηκε καθώς είναι αφιερωμένο στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 7 μ.μ.

Κεντρική σκηνή

  • «Έχε το νου σου στο παιδί…» μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό δρώμενο: «Ημερολόγιο Καραντίνας ενός μαθητή».
  • Κεντρική Συζήτηση με θέμα: «Δεν θα ζούμε στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Ο ίδιος ο λαός θα σώσει το λαό». Ομιλητής: Ραλλάτος Αντώνης, δασολόγος, μέλος της ΚΕΟΕ, υπεύθυνος του τμήματος περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη καθώς και σε λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε από την Γλυκερία.

Χώρος Δραστηριοτήτων

  • «Από το Εντεχνο στο Ροκ» με τους: Τζίμη Νταφόπουλος, Στέλιος Καραβίδας, Νατάσα Μαραγκόζη, Μαρία Κανάκη.
  • «Hip-Hop: Καθρέφτης του συστήματος που το γεννά» Συναυλία με την Manifex και τον ΜΕΓ.
  • Συναυλία ατμοσφαιρικής μουσικής με τους Κωνσταντίνο Μακρή, Ειρήνη Ασημοπούλου, Χρήστο Μπουρνάκα, Δημοσθένη Πανταζόπουλο, Iris Loar.
  • .Διασκευές Ροκ από τους Θάνου Μπάτσικα και Διονύση Νικολόπουλο
  • Συναυλία με τον Αλέξανδρο Μπαρμπούτη. Μαζί του οι μουσικοί Δημήτρης Βαλιώτης (Κρουστά), Θεόδωρος Τζήκας (Μπουζούκι-Κιθάρα), Στέλιος Καραβίδας (Πλήκτρα).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ