Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στο ράφι αν όχι στις καλένδες έβαλε σήμερα το έργο της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ αφού απαντώντας σε ερώτηση για τον αγροτικό τομέα και τη διαχείριση των υδάτων δημοσιογράφου της εφημερίδας “Ελευθερία” ανέφερε τα εξής:

“Η διαχείριση των υδάτων στον Θεσσαλικό κάμπο είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία. Νομίζω ότι με την ελπίδα ενός έργου τεχνικά και συνταγματικά εξαιρετικά δύσκολου, της μερικής εκτροπής, δηλαδή της μεταφοράς νερού από τη Δυτική στην Ανατολική Ελλάδα σπαταλήσαμε πολύ νερό. Και σήμερα ακόμη έχουμε τεράστιες απώλειες στα δίκτυα και οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν πρώτα από όλα σε αυτή την κατεύθυνση. Να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το νερό το οποίο έχουμε. Να δούμε αν έχουμε τη δυνατότητα νομικά να απεμπλέξουμε το έργο αυτό που πιστεύω ότι έχει χρησιμότητα επί της αρχής και σίγουρα τμήματα όπως το φράγμα της Μεσοχώρας, ως υδροηλεκτρικό έργο πρέπει να λειτουργήσει, αφού έχουμε δαπανήσει πάνω από 500 εκ. € αι χρειαζόμαστε παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια. Νομίζω ότι και τα νερά είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας”.

Ο κ. Μητσοτάκης με την παραπάνω τοποθέτηση όχι μόνο δεν τόλμησε να μιλήσει για εκτροπή χρησιμοποιώντας τη φράση μεταφορά, άφησε να εννοηθεί ότι η Θεσσαλία θα πρέπει να διαχειριστεί τα νερά που διαθέτει μιλώντας μόνο για το υδροεηλεκτρικό της Μεσοχώρας.

Δυστυχώ ς αυτό δεν ήταν η μοναδική δυσάρεστη έκπληξη για τον αγροτικό και τον πολιτικό κόσμο της Θεσσαλίας, αφού στο αίτημα για άμεση οικονομική στήριξη των αγροτών με δράσεις όπως το αγροτικό πετρέλαιο κ.λπ. απάντησε με ευχολόγια και με σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν καμία σχέση με τις άμεσες πραγματικές ανάγκες των αγροτών.

Δείτε την επίμαχη τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη από το 1.33.50 – 1.36.20 της σημερινής συνέντευξης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ