ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Για το ζήτημα της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι είναι υποκριτικό εκ μέρους της κυβέρνησης, να προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη για την επερχόμενη επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης της χώρας, μεταξύ άλλων εργαζομένων, και στους εκπαιδευτικούς όταν, πάνω από το 80% έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ αν υπολογιστεί και η φυσική νόσηση, το ποσοστό ανεβαίνει περισσότερο (προσεγγίζει το 90%).

Να βγάζει σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς, με πάνω από 90% ποσοστό κάλυψης (εμβόλια – νόσηση), και να τους μετατρέπει, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, από ήρωες σε ανεπιθύμητους.

Είναι προκλητική και απαράδεκτη η επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέπει τον εμβολιασμό από όπλο κατά της πανδημίας και δικαίωμα των πολιτών, σε εργαλείο απειλών, εκβιασμών, απολύσεων, αναστολών, περικοπών και, τελικά, σε μέσο διαιρέσεως των εργαζομένων.

Είναι, επίσης, απαράδεκτη η μετακύλιση του κόστους των απαραίτητων εργαστηριακών διαγνωστικών τεστ στους ίδιους τους εργαζόμενους, κάνοντας, παράλληλα, «δωράκια» στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Συμπερασματικά, δηλώνουμε ότι είμαστε ενάντια στην οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα, όπως έχει ήδη εφαρμοστεί στους υγειονομικούς και συζητείται και για άλλες ομάδες εργαζομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ