ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΥΦΟΡΙΑΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΦΩΤΟ)

Στην τελετή του Αγιασμού και των εγκαινίων του νεόδμητου δημοτικού σχολείου Δαμασίου παραβρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Στην τελετή παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές Χρ. Κέλλας, Στ. Μπίζιου και Ευ. Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας, ο πρόεδρος της κοινότητας Γ. Τσανάκας, αντιδήμαρχοι του δήμου Τυρνάβου, σύσσωμο το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου με επικεφαλής τον διευθυντή Γρ. Λέτσιο, οι μαθητές και οι γονείς τους καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Το συγκεκριμένο σχολείο ανεγέρθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε μόλις 115 ημέρες από την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ενέλαβε εξ ολοκλήρου το κ΄σοτος κατασκευής ως μία προσφορά προς το σεισμόπληκτο χωριό και θα φιλοξενεί 60 μαθητές.

Το σχολικό συγκρότημα είναι το μοναδικό στην επικράτεια, που είναι ενεργειακής κλάσης Α, όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κάνοντας λόγο για μια υπερπροσπάθεια που έφερε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα για τους κατοίκους του χωριού.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Λάρισας σήμερα πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς εξέφρασε ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό και τον κ. Πέτσα όπως και την εταιρεία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο περιφερειάρχης που έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης που έκανε και τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των εγκαινίων μίλησε για συνέπεια έργων και λόγων από την πλευρά της κυβέρνησης χαρακτήρισε ελπιδοφόρο μήνυμα την έναρξη λειτουργίας του νεόδμητου σχολείου και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους σεισμόπληκτους της περιοχής όπως κάνει πάντα με όσους πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον διευθυντή και τους διδάσκοντες ενώ συνομίλησε με γονείς και μαθητές αλλά και κατοίκους του Δαμασίου.

Από τη σημερινή εκδήλωση απουσίαζε ο Μ. Χαρακόπουλος λόγω σοβαρών του υποχρεώσεων στη Βουλή όπου ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσις Διοίκησης προεδρεύει σε 3 συνεδριάσεις.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ