ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΛΟΦΟ ΚΑΙ ΝΑΡΘΑΚΙΟ

Την πόλη των Φαρσάλων επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υλοποίηση του φράγματος του Ενιπέα στην περιοχή της Σκοπιάς, ένα έργο ύψους 100 εκ. ευρώ που θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης σε περίπου 100.000 στρέμματα στην περιοχή όπου γειτνιάζουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας (Φάρσαλα), Μαγνησίας (Αλμυρός) και Φθιώτιδας (Δομοκός), αλλά και θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ενταχθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» τα δύο φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκιο στις θέσεις «Κακλετζόρεμα» και «Λουτζακόρεμα» ύψους 22 εκ. ευρώ τα οποία θα λύσουν το υδρευτικό πρόβλημα των Φαρσάλων. Τόνισε ότι θα ενταχθούν και άλλα έργα που ζήτησε ο δήμος Φαρσάλων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και ότι αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας από την Περιφέρεια στο προσεχές διάστημα.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ανέφερε τα εξής στην τοποθέτησή του: «Κύριε πρωθυπουργέ, θέλω εκ μέρους των δημοτών της επαρχίας Φαρσάλων να σας καλωσορίσω στον τόπο μας, την πατρίδα του Αχιλλέα και των θρυλικών Μυρμιδόνων. Η τιμή είναι ιδιαίτερη καθώς ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός επισκέπτεται τον τόπο μας μετά από μισό και πλέον αιώνα.

Είμαστε μία περιοχή γνωστή για την ιστορία της, για τον εύφορό της κάμπο, αλλά δυστυχώς εδώ και έναν χρόνο και για το καταστροφικό πέρασμα ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ζήσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις, κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, χάθηκε δυστυχώς μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, δημόσιες υποδομές. Η ζωή σταμάτησε στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη σε μεγάλο μέρος του δήμου μας. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό των πληγέντων μαζί με την Περιφέρεια, έχοντας στο πλευρό μας την πολιτεία και θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Τα αντανακλαστικά που επιδείξατε ήταν πραγματικά τάχιστα και η αποφασιστικότητά σας για αποζημίωση με δική σας πρωτοβουλία, μέσω ειδικού κωδικού από τον προϋπολογισμό, ήταν καταλυτική.

Οι χρηματοδοτήσεις ήρθαν στην ώρα τους και η αποκατάσταση των ζημιών προχώρησε πολύ γρήγορα. Θα θέλαμε όμως να δείτε μαζί με τους υπουργούς σας το αίτημά μας για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση ώστε να κλείσουν πλήρως οι πληγές του Ιανού.

Τα Φάρσαλα είναι μία κωμόπολη αρκετών χιλιάδων κατοίκων η οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία και θέσαμε ως προτεραιότητα ως νέα δημοτική αρχή.

Το πρώτο είναι η ύδρευση καθώς υπάρχει ζήτημα τόσο στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του νερού. Ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας σας υπάρχει δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι το θέμα θα λυθεί με την κατασκευή δύο φραγμάτων στη δημοτική ενότητα Ναρθακίου. Κι όπως πληροφορούμαστε, η όλη διαδικασία προχωράει. Θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνδρομή τους τόσο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα. Θα ήθελα να το δείτε προσωπικά γιατί πρόκειται για ζωτικής σημασίας υποδομές.

Το δεύτερο αφορά την οδική απομόνωση στην οποία βρισκόμαστε, καθώς οι δρόμοι που μας συνδέουν με την πρωτεύουσα του νομού, τη Λάρισα, όσο και με άλλα γειτονικά αστικά κέντρα, δεν αποτελούν σύγχρονες υποδομές.

Ήδη ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός έχει εδώ και έναν χρόνο πάρει πάνω του το έργου του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας, και θέλω να τον ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά γι’ αυτό. Η απαραίτητη μελέτη ολοκληρώνεται στους επόμενους μήνες και πλέον θα χρειάζεται η χρηματοδότηση του έργου από την πολιτεία. Είμαι βέβαιος πως κατανοείτε το δίκαιο και το σπουδαίο του αιτήματος και πως θα μεριμνήσετε την κατάλληλη στιγμή.

Θέλω να κλείσω με ένα έργο πνοής όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά για ολόκληρη την ανατολική Θεσσαλία και αναφέρομαι στο φράγμα της Σκοπιάς. Ένα όραμα δεκαετιών που ήδη βρίσκεται σε καλό δρόμο χάρη στις προσπάθειες του υφυπουργού και συντοπίτη Θεσσαλού κ. Τριαντόπουλου τον οποίο και θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω δημόσια γιατί και από το μετερίζι του γενικού γραμματέα στάθηκε δίπλα μας όποτε τον χρειαστήκαμε.

Δε θέλω να σας κουράσω περισσότερο, θα ακούσετε κι από τους άλλους ομιλητές σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Είναι πραγματικά σπουδαία ημέρα για τα Φάρσαλα, μία ημέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία αυτού του τόπου. Σας ευχαριστώ».

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Δημήτρης Γούσιας, Κωνσταντίνος Μπαλατσός και Ευαγγελία Χαμορούσου, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Βάια Αρσενοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δήμο κ.κ. Άρης Καραχάλιος, Μαρία Ίφου, Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και Κώστας Τύμπας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, δημοτικοί σύμβουλου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ