ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Β. ΖΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022, θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρισκόμαστε σήμερα 13 του Σεπτέμβρη 2021 με το πρώτο κουδούνι πίσω στα σχολεία μας μετά από μια χρονιά που πλήγωσε κτήρια και ψυχές. Σε σχολεία με νεοδιορισμένους μετά από πολλά χρόνια – 69 συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων – με μεγάλο αριθμό αναπληρωτών να υποστηρίζει ήδη το έργο της εκπαίδευσης – οι πρώτοι 76 ήδη βρίσκονται στις τάξεις μας – με νέα προγράμματα σπουδών που απαντούν στις ανάγκες του καιρού μας (σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, διαφορετικότητα, ψυχική υγεία, ρομποτική, φυσικές καταστροφές, διατροφή, ανθρώπινα δικαιώματα, εθελοντισμός  και πολιτιστική κληρονομιά).

Αφήσαμε πίσω μας τα σημάδια του σεισμού του Μαρτίου 2021 και βρισκόμαστε ξανά στις αυλές και στις αίθουσές μας και με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε όλοι να γίνει ανάμνηση η πανδημία. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει όλοι να υπακούσουμε σε νέους σημαντικούς κανόνες,  που θα συνοδεύουν καθημερινά όλες τις δραστηριότητές μας, για να θωρακίσουμε, όλοι μαζί, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις.

Αυτή λοιπόν την όμορφη μέρα, ξεκινά μια ξεχωριστή χρονιά,  που μέσα από την προσπάθεια όλων –  εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, μαθητών, γονέων – θα απαντά στις προκλήσεις που θα βρεθούν μπροστά μας  αλλά και θα δημιουργεί νέες.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους μας  γεμάτη υγεία, αισιοδοξία και όνειρα και όλοι μαζί να θυμόμαστε το σχολικό έτος 2021-2022  ως την πρώτη χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα, για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ