ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΨΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟ 74ΧΡΟΝΟ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Την Τετάρτη η νεκροψία του 74χρονου Μιλτιάδη Γαϊτανά που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στη Λάρισα

Απίστευτη εξέλιξη είχε η τραγωδία για 74χρονο ψαροντουφεκά που εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή στην παραλία της Μελανής, στον γειτονικό Βόλο, καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την υπόθεση συνελήφθη ένας 52χρονος ψαράς, κατηγορούμενος για μη ανακοίνωση νεκρού.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος ο 52χρονος αλιέας ενώ ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή “Ξυνόβρυση” Πηλίου ανέσυρε αναίσθητο και μπλεγμένο στα δίχτυα του τον 74χρονο αγνοούμενο μέχρι τότε ψαροντουφεκά και στη συνέχεια τον έριξε πίσω στη θάλασσα χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές!

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Βόλου αλλά και της Λάρισας, με την οποία η οικογένεια του άτυχου 74χρονου Μιλτιάδη Γαϊτανά διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και πολλές φιλικές σχέσεις, αφού ο άτυχος 74χρονος είχε διατελέσει υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα, ενώ σχετική προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να γίνει την Τετάρτη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Η κηδεία του θα γίνει επίσης την Τετάρτη στις 4.30 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο Βόλο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία “ΜΕΛΑΝΗ” Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (σ.σ 12/9), ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή “ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ” Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου».

Θυμίζουμε πως το λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πως ο 74χρονος μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου για ψαροντούφεκο και έκτοτε αγνοούνταν, για να εντοπιστεί δυστυχώς νεκρός την επομένη στη θαλάσσια περιοχή της Μελανής από ιδιώτη επαγγελματία δύτη που μετείχε στις έρευνες και να μεταφερθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ από τις έρευνες: Λέσχη Ε.Δ Μαγνησίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ