Τ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ

Στο ακατάλληλο δημοτικό σχολείο Φαλάνης, που χτυπήθηκε από τον σεισμό της 3/3/21, παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 13/9/21 στην επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Τάσος Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σηματοδοτώντας την πλήρη υποστήριξη της, στο αίτημα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για ταχύτατη κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου.

Μιλώντας προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς των παιδιών του δημοτικού σχολείου Φαλάνης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε τα εξής:

«Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και αγωνιστικότητα, γιατί η νέα σχολική χρονιά μπορεί να ξεκινά με παρόντα τα παιδιά στο σχολείο, αντί να βρίσκονται κλεισμένα στο σπίτι πίσω από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το τάμπλετ, να μπορούν να κάνουν ζωντανά μάθημα, να παίξουν, να χαρούν μεταξύ τους, αλλά ξεκινά με πολλά προβλήματα, που θα χρειαστεί αγώνας για να λυθούν.

Η νέα σχολική χρονιά βρήκε με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, τη Φαλάνη χωρίς νέο δημοτικό σχολείο, αφού το παλιό χτυπήθηκε ανεπανόρθωτα από τον σεισμό της 3/3/21, με αποτέλεσμα άλλες τάξεις να στεγάζονται στο σεισμόπληκτο κτίριο και άλλες στα κοντέινερ, που σημειωτέον δεν είναι πλήρως έτοιμα, αφού γίνονται ακόμα εργασίες!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην έχει γίνει ακόμα το νέο σχολείο, ούτε καν η μελέτη και το γεγονός να γίνονται ακόμα εργασίες στα κοντέινερ, ενώ ξεκίνησε η σχολική χρονιά και σας καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς σε αγώνα για να γίνει και να παραδοθεί το νέο δημοτικό σχολείο Φαλάνη, μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή δικαιολογία γι’ αυτή την καθυστέρηση. Στον αγώνα αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στο πλευρό σας σταθερά.

Ταυτόχρονα με τον αγώνα για την κατασκευή του νέου σύγχρονου και ασφαλούς δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη, χρειάζεται αγώνας για να είναι αναβαθμισμένη η μόρφωση των παιδιών, για την κάλυψη όλων των ελλείψεων που υπάρχουν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς, για την χορήγηση από την κυβέρνηση δωρεάν όλων των βιβλίων και σχολικών ειδών σε όλα τα παιδιά, χωρίς επιβάρυνση των γονιών, που ήδη το εισόδημά τους έχει δεχτεί και δέχεται μεγάλα πλήγματα από την ακρίβεια, τους κουτσουρεμένους μισθούς και το μειωμένο εισόδημα μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών.

Χρειάζεται αγώνας για να είναι είμαστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένειες των μαθητών, ασφαλείς και υγιείς από την πανδημία και τις άλλες ασθένειες, με τη λήψη ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης και όχι να αποδεχόμαστε τη λογική της ατομικής ευθύνης, που αποσκοπεί να ξεφορτωθεί τις δικές της ευθύνες για το ότι έχει αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, ενισχύοντας τους επιχειρηματικούς ομίλους υγείας.

Λέμε ναι στον καθολικό εμβολιασμό του λαού, αλλά όχι στην διαίρεσή του που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση με αντιδημοκρατικά και αντεργατικά τιμωρητικά μέτρα.

Για να είμαστε υγιείς και ασφαλείς, χρειάζεται η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης στα σχολεία και γενικότερα. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση, γιατί μόνο με το εμβόλιο δεν ξεμπερδεύουμε.

Χρειάζεται η κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση, να προχωρήσει σε μείωση των μαθητών σε κάθε τμήμα, ώστε να μην ξεπερνούν τους 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης καθαριστριών σε όλα τα σχολεία. 

Θέλουμε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που όλα θα μαθαίνουν τα ίδια σύγχρονα γράμματα της εποχής µας και όχι να αποκλείονται παιδιά από τη µμόρφωση. Θέλουμε ένα σχολείο που η λειτουργία του θα είναι δωρεάν, αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δεν θα αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους εκπαιδευτικούς να ψάχνουν χορηγούς για ένα σχολείο που θα γίνεται όλο και χειρότερο. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι πολυτέλεια. Είναι σύγχρονες ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται με ευθύνη της πολιτείας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ