ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου προχώρησε σήμερα με επιστολή του ο κ. Ανδρεάς Γιαννόπουλος δρομολογώντας από τη μία τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προεδρείου και τις αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας των αντιδημάρχων στο δήμο από την άλλη. Οι εκλογές για το νέο προεδρείο θα γίνουν την Κυριακή ενώ οι αλλαγές στους αντιδημάρχους είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών.

Στην επιστολή του ο κ. Γιαννόπουλος σημειώνει τα εξής:

“Δια της παρούσης επιστολής θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω-υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.
Θεωρώ πως η θητεία μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν της άκρως τιμητικής σας πρότασης και της ακόλουθης επικύρωσης από τους συναδέλφους μου-δημοτικούς συμβούλους, αποτέλεσε μία κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη θητεία.

Προσπάθησα και πιστεύω πως κατόρθωσα να επιτελέσω τον θεσμικό μου ρόλο με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα, εργασιακό ήθος και κυρίως με βασικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδίως στην εποχή του κορονοϊού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε δημοτικό σύμβουλο για τη συνεργασία, κυρίως όμως τις υπαλλήλους του Προεδρείου που αποτέλεσαν το στήριγμα μου στο ρόλο μου αυτό.
Φυσικά συνεχίζω τον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της Δημοτικής Αρχής, με διάθεση για προσφορά προς κάθε συνδημότη και κάθε συνδημότισσα”.

Η συνεδρίαση

Στην πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Παρακαλούμε όπως προσέλθετε την 19η του μηνάς Σεπτεμβρίου 2021 ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 11.00′ στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου (πεζόδρομος Στ. Καράσσου), όπου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010 όπως ισχύει, την αριθ. 87/59646/20-8-2019 Εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. και την αριθ πρωτ. Δ 1α/ΓΠ.οικ.55400/12-09-2021 ΚΥΑ με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου (αριθ. πρωτ. 16813/15-09-2021 αίτηση παραίτησης).
2. Εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου.
Επισημαίνεται ότι η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. πρωτ. Δ1 α/ΓΠ.οικ.55400/12-09-2021 ΚΥΆ, ως εξής: “
« · Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και
με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμου ν
• Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, τηρούμενων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων. αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού]».
Όλοι οι συμμετεχοντες με φυσική παρουσία στην ειδική συνεδρίαση θα πρέπει να πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής «e:Presence.gov.gr».”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ