ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ENNIO MORRICONE (ΦΩΤΟ)

Συναντήσεις με Τζ. Τορνατόρε, τη σύζυγο και τον γιο του Ε. Μορρικόνε

Στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας La Biennale di Venezia, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, Κωνσταντίνος Παπακώστας και η υπεύθυνη επικοινωνίας/εικαστική επιμελήτρια του Συλλόγου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου καλεσμένοι του Giuseppe Tornatore.Αφορμή η πρώτη παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιταλού σκηνοθέτη για τον Maestro Ennio Morricone με τίτλο “Ennio, the maestro” Ennio documentario di Giuseppe Tornatore στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της συζύγου του αείμνηστου μαέστρου, Maria Travia Morricone και του γιου του Marco Morricone.

Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση του πολιτιστικού έργου του Συλλόγου και μεγάλη στιγμή και για την πόλη της Λάρισας, αφού στο εν λόγω ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται πλάνα από την αφιερωματική τοιχογραφία για τον μαέστρο που δημιούργησε ο Σύλλογος, επί της οδού Μανωλάκη.

«Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει όλα τα αρχέγονα στοιχεία της μουσικής του μεγάλου συνθέτη, ενώ περιγράφει τον βίο του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και τις σπουδαίες στιγμές της καριέρας του», ανέφερε μιλώντας στο paidis.com ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Παπακώστας, που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με τον Ιταλό σκηνοθέτη, όσο και με τη σύζυγό και τον γιο του αείμνηστου Ε. Μορρικόνε.

«Πρόκειται για σπουδαίους ανθρώπους, απλούς μέσα στη μεγαλοσύνη τους, που θα πρέπεινα σημειωθεί πως ήξεραν τα πάντα για τον Σύλλογο και τις δράσεις του», προσθέτει ο κ. Παπακώστας, ευχαριστώντας θερμά και δημοσίως τον σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore. Centro di documentazione για αυτή τη συμμετοχή και την τιμή καθώς και τον παραγωγό και φίλο του Συλλόγου Gianni Rousso για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

Τέλος, οι δράσεις του Συλλόγου δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του Kubrick – Pure Social Club.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ