ΘΕΛΕΙ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΪΚΙΖΕΙ

Η απάντηση του Β. Κόκκαλη στον Κ. Αγοραστό 

Επιμένοντας στα αδιάσειστα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν τη ολιγωρία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ότι αφορά το φράγμα της Σκοπιάς, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης απαντά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Θράσος θέλει αρκετό για να ισχυριστεί κάποιος ότι ενώ το συγκεκριμένο έργο είχε προταθεί στο ΠΑΑ 2007-2013 εν τούτοις ΔΕΝ έγινε καμία ενέργεια από αυτές που προβλέπει το ΠΑΑ και οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί με αποτέλεσμα η απένταξή του να είναι -ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ- υποχρεωτική. Αλήθεια κ. Αγοραστέ ποιος κυβερνούσε 2007-2013; Μήπως ο Τσίπρας;

Θράσος θέλει αρκετό να ισχυρίζεστε ότι ΔΕΝ προχωρήσαμε το έργο όταν μέχρι και τον Μάρτιο του 2015 ΔΕΝ είχε γίνει η σύμβαση του έργου. Γνωρίζετε να υλοποιείται έργο χωρίς σύμβαση κ. Αγοραστέ; Διαβάστε καλύτερα τα έγγραφα της απένταξης για ποιο λόγο απεντάχθηκε το έργο. «Πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι».

Θράσος θέλει αρκετό να αυτοαναιρείστε σε μία σελίδα παραδεχόμενος τελικά ότι το συγκεκριμένο έργο ΔΕΝ το στείλατε στον αρμόδιο -και μόνο- φορέα υλοποίησης δηλαδή το ΥΠΑΑΤ. Η ένταξη στο ΣΔΛΑΠ δεν σημαίνει και υλοποίηση όταν εσείς παραδέχεστε ότι δεν το στείλατε (την περίοδο 2015-2019).

Περισσεύει ο λαϊκισμός όμως όταν αναφέρεστε στον Αχελώο: Μήπως εννοούσατε στον κ. Μητσοτάκη που τον ενταφίασε πριν λίγες ημέρες από την ΔΕΘ; Αλήθεια, για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από το 1982 και τον λάθος σχεδιασμό των έργων με τις αμετάκλητες καταδίκες από το ΣτΕ θα απολογηθεί κάποιος;

Η πραγματικότητα διαψεύδει εσάς και τον κ. Μητσοτάκη. Στην λάσπη των Φαρσάλων και της Καρδίτσας θάφτηκαν οι εξαγγελίες και οι ανακοινώσεις οι δικές σας και της κυβέρνησης για αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα.

Αλήθεια μήπως για τις καταστροφικές συνέπειες του ΙΑΝΟΥ φταίει ο Τσίπρας;

Εσείς δεν είστε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τα τελευταία δέκα χρόνια, αρμόδιος για αντιπλημμυρικά έργα έως 2,2 εκ ευρώ; Ένα χρόνο από τον ΙΑΝΟ και -σύμφωνα με έγγραφο πληγείσας κοινότητας- δεν έχουν γίνει αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα (scripta manent). Και γι’ αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Απαντήστε με στοιχεία και όχι με χαρακτηρισμούς γιατί ο χειμώνας έρχεται.

Και εσείς και ο κ. Μητσοτάκης έχετε ένα κοινό: Δεν αντέχετε την τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Ας όψεται η αλαζονεία της εξουσίας. Και οι δύο όμως θα πέσετε με κρότο.

Υ.Γ. Το ότι επιχειρήσατε να μεταφέρετε τη συζήτηση στο εύκολο πεδίο των πολιτικών χαρακτηρισμών δε σας αθωώνει. Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν εδώ και τώρα απαντήσεις».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com