ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η τραγωδία “Τρωάδες” του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ το Σάββατο

Δράσεις πολιτισμού ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ μέλη της διοίκησης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους που θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ, που το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», στο υπαίθριο θεατράκι του Πάρκου των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ βλέπει την Τέχνη και τον Πολιτισμό ως λαϊκό δικαίωμα και την πάλη για τη διεκδίκησή τους ως μέρος της ταξικής πάλης, του αγώνα των εργατών και του εργαζόμενου λαού όχι μόνο κόντρα στα σκουπίδια της πολιτιστικής βιομηχανίας αλλά και ως μέσο εμψύχωσης, διαπαιδαγώγησης, καλλιτεχνικής έκφρασης. Εργαλείο για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος είναι δεμένη με την πολιτιστική έκφραση και μας έχει αφήσει πλούσια πείρα και πλούσιο υλικό για το πώς οργανώνονταν οι πολιτιστικές ομάδες και τι επιτύγχαναν στα βουνά με τους αντάρτες στα ξερονήσια, στις φυλακές. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ξεπηδούσαν ομάδες, οι οποίες με αυτοσχέδια ή έντεχνα σχήματα βοηθούσαν στην οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα και ανέβαζαν το αγωνιστικό φρόνημα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Εξάλλου μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αχ. Σίμος, γραμματέας του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 17 Σεπτέμβριου, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνεται μπροστά στο Α’ Αρχαίο Θέατρο μουσικό δρώμενο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αγώνα.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, αποτελεί μία προσωπικότητα μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας, που ξεπερνά τα όρια της χώρας μας. Με τη δική μας προσθήκη διαμορφώνεται ένα ενδιαφέρον διήμερο πολιτιστικών δραστηριοτήτων από εργατικά σωματεία της Λάρισας», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ