ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ισχυρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών έστειλαν το πρωί της Πέμπτης από τον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ανακοινώνοντας πως με πρωτοβουλία της Εκκλησίας ξεκινά από τις 3 Οκτωβρίου πρόγραμμα εμβολιασμών έξω από τους Ιερούς Ναούς της Λάρισας.

Όπως σημειώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το εμβόλιο αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στην πανδημία, ενώ το σχετικό πρόγραμμα θα υλοποιείται από Κινητή Μονάδα της 5ης ΥΠΕ, η οποία κάθε Κυριακή θα βρίσκεται και σε άλλη ενορία που θα ανακοινώνεται κάθε φορά από τη Μητρόπολη και την Περιφέρεια και θα διαθέτει αποθέματα εμβολίων για τους πιστούς που θα θελήσουν να εμβολιαστούν μετά τον εκκλησιασμό τους.

«Δεν υπάρχει κανείς θεολογικός λόγος που να εμποδίζει τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός είναι ένα υγειονομικό μέτρο, δεν είναι θεολογικό ζήτημα και την εκκλησία την ενδιαφέρει η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ανέφερε πως οι ιερείς έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 60%, κάνοντας μάλιστα γνωστό πως από κορωνοϊό νόσησαν 18 ιερείς, δίχως ευτυχώς να υπάρξει απώλεια ζωής.

Τέλος όπως ανακοινώθηκε οι πιστοί θα εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer επί τόπου και χωρίς να έχουν προηγουμένως κλείσει ραντεβού μέσω της σχετικής πλατφόρμας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ