ΌΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας που λέει όχι στην αποστολή  πυροβολαρχίας Πάτριοτ και Ελλήνων στρατιωτών στη Σαουδική Αραβία

Στις 17,18 και 19 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, όπου θα συζητήσει τους νέους «στρατηγικής σημασίας» Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απορρέουν από την ατζέντα «ΝΑΤΟ 2030». Πρόκειται για σύνοδο που θα  προετοιμάσει τις επόμενες επιθετικές κινήσεις του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών και των ανταγωνιστών του.

Το νέο  δόγμα πολέμου του ΝΑΤΟ που υπερψηφίστηκε από τα κράτη-μέλη, στην Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη στις Βρυξέλλες, προβλέπει την ανανέωση της «Στρατηγικής Αντίληψης» με επίκεντρο την Ρωσία και την Κίνα. Παράλληλα τα κράτη μέλη «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για διατήρηση κατάλληλου συνδυασμού πυρηνικών, συμβατικών και πυραυλικών αμυντικών δυνατοτήτων».

Στη Σύνοδο αυτή ο κ. Μητσοτάκης  υποσχέθηκε μεγαλύτερες πολεμικές δαπάνες και στρατιωτικές δυνατότητες για το ΝΑΤΟ, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το παράθυρο να «επανεξεταστούν» οι διμερείς οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, σε περίπτωση που κριθούν επικίνδυνες για την συμμαχία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η παραδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην  ΔΕΘ, πως συζητά για μία πενταετή (αντί της συνηθισμένης ετήσιας) επέκταση της Συμφωνίας της Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, γνωστής ως Συμφωνίας για τις Βάσεις. Όπως δήλωσε, αυτό θα επιτρέψει «σημαντικότερη παρουσία και σε σημεία στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσία». Το τελευταίο δίνει βαρύτητα στις πληροφορίες πως πέρα από τις υπάρχουσες βάσεις σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη, συζητούν νέες βάσεις σε Σκύρο, Καβάλα και Ξάνθη, για την εγκατάσταση Αμερικανονατοϊκων στρατευμάτων και εξοπλισμού.

Έτσι εξηγείται και η εθελόδουλη συμβολική κίνηση του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, ο οποίος κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ, του παρέδωσε έναν χάρτη της Ελλάδας δηλώνοντας: «Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας. Και είμαι σίγουρος πως είναι σε καλά χέρια» !!!

Επίσης από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έσπευσε να ανακοινώσει την αγορά έξι επιπλέον γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ», ενώ έχει προηγηθεί η αγορά άλλων 18 ίδιου τύπου αεροσκαφών με την ψήφο του συνόλου των εκπροσώπων της ελληνικής άρχουσας τάξης(ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ…). Οι αγορές αυτές δεν έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας.

Την ώρα αυτή, αντιμετωπίζουμε  μια πρωτοφανή οικονομική  υγειονομική και οικολογική κρίση .Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι η νεολαία, και οι συνταξιούχοι  έχουν ανάγκη από δημόσια Υγεία, εκπαίδευση, δημόσια αγαθά, αξιοπρεπή εργασία και μέτρα αντιμετώπισης της φτώχειας και της ακρίβειας.

Οι αγορές πολεμικού υλικού το μόνο που κάνουν είναι να διογκώνουν  τα κέρδη των  πολυεθνικών και των μεσαζόντων  και να ενισχύουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του. Αυτό αποδεικνύει  και η αποστολή των Αμερικανικής κατασκευής Patrion αλλά και Ελλήνων στρατιωτών στο πλευρό του σκοταδιστικού καθεστώτος της Σ. Αραβίας. Αποτελεί  πρόκληση για τον λαό η αποστολή των Πάτριοτ , σε εμπόλεμη ζώνη,  όπου το αντιδραστικό καθεστώς του Ριάντ διεξάγει βρόμικο πόλεμο στην Υεμένη και οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τα επιθετικά τους σχέδια κατά του Ιράν, της Κίνας.

Επιπλέον η  «πολύ στενή στρατηγική σχέση με τη Γαλλία» για την οποία έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, αφορά την τυχοδιωκτική συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο του γαλλικού Ιμπεριαλισμού στο Μάλι και τις επεμβάσεις στην Λιβύη και αλλού.Εκεί εντάσσεται και η Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7), η οποία πρόκειται να λάβει χώρα επίσης στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου και υπό το πρόσχημα της κλιματικής και υγειονομικής κρίσης προβλέπεται να συζητήσει ζητήματα όπως ο πόλεμος κατά των προσφύγων και μεταναστών και τα ενεργειακά ζητήματα στην περιοχή.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καταδικάζει την μετατροπή της χώρας σε πεδίο δράσης Ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων και προσάρτημα των τυχοδιωκτικών σχεδιασμών τους. Δηλώνουμε πως οι πολεμοκάπηλοι στρατηγοί του ΝΑΤΟ , οι Ιμπεριαλιστές ηγέτες της ΕΕ όπως και το ντόπιο εθελόδουλο καθεστώς είναι ανεπιθύμητοι.

Η πραγματοποίηση της Συνόδου στην Αθήνα σκορπά ανησυχία στον λαό. Θέτει την ανάγκη για μια αποφασιστική απάντηση του μαζικού κινήματος με στόχους :

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις και να μην υπογραφεί νέα 5χρονη Ελληνο-Αμερικανική συμφωνία .

Όχι σε όλους τους Ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς που απειλούν τους λαούς. Όχι στην κούρσα των Εξοπλισμών.

Κανένας στρατιώτης και πολεμικό μέσο εκτός συνόρων.

Όχι στον Άξονα Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και στον Ελληνο-Τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων και ενεργειακών δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.

Υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ