Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΚΑΛΛΑ

Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε ο σπουδαίος γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς. Ο Γιώργος Καλακαλλάς γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1938. Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (στο εργαστήρι Γιάννη Παππά).

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ έλαβε υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας και το τότε Βασιλικό Ίδρυμα για τη μελέτη της Μεταβυζαντινής και Λαϊκής Τέχνης στο Πήλιο και στα Ζαγοροχώρια. Διορίστηκε επιμελητής στην Έδρα Γλυπτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου δίδασκε από το 1965. Το 1984 εντάχθηκε στη βαθμίδα του λέκτορα και το 1997 έγινε Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Πραγματοποίησε 60 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έλαβε μέρος σε 280 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε 150 στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με πάρα πολλά και εξόχως σημαντικά βραβεία και διακρίσεις.

Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες, ιδρύματα, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και σε δημόσιους χώρους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Τις τελευταίες δεκαετίες ζούσε και δημιουργούσε στο εργαστήριό του στο Γέρακα.

Ο Δήμος Τυρνάβου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια ενός σπουδαίου Τυρναβίτη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com