ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ: ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης ο αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον αίθριο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας η τελετή του αγιασμού για το νέο δικαστικό έτος.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των δικαστικών Αρχών, δικηγόροι, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί, ενώ σε σύντομη ομιλία του ο κ. Τσιάρας στάθηκε στην επαναλειτουργία των δικαστηρίων μετά από πολύ καιρό λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας παράλληλα πως όλο αυτό το διάστημα αξιοποιήθηκε αφού έγιναν σημαντικά βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Ιερώνυμου, που μην ξεχνώντας και την ιδιότητα του νομικού αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά των δικαστικών λειτουργών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ δεν δίστασε να καλέσει τον δικηγορικό κόσμο σε ενότητα ενόψει των εκλογών, αλλά και με την ολοκλήρωσή τους.

«Οι δικαστικοί μας μέσα στην πανδημία κράτησαν ψηλά τη σημαία της Δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, για να ακολουθήσει η παρουσίαση του πρότζεκτ της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας από τον υπουργό και τον Περιφερειάρχη.

«Πρόκειται για διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, σε μια πρωτοποριακή κοινή δράση σε συνεργασία με την Περιφέρεια», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, όπως και του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, εντάσσονται στο αναμορφωμένο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ο προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αγγίζει τα 4,1 εκατ. ευρώ.

Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ

Εξάλλου κάνοντας λόγο για «νέες προκλήσεις» ο υπουργός αναφέρθηκε τόσο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όσο και στην περίφημη «πιλοτική δίκη».

«Το δικαστικό έτος ξεκινά με προκλήσεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο και προτεραιότητα, ενώ σε λίγες μέρες θα ψηφισθούν οι νέες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πιλοτική δίκη, η οποία θα λειτουργήσει υπέρ των ασθενέστερων πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, προαναγγέλλοντας νέες αλλαγές και στον Ποινικό Κώδικα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, με τους οποίους και συζήτησε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ