ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΟΥΤΣΙΟΣ – ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Με 8 ψήφους υπέρ εκλέχτηκε σήμερα στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο προερχόμενος από την παράταξη της πλειοψηφίας πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γιώργος Σακούτσιος.

Υπερ της υποψηφιότητας ψήφισαν οι 5 σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Ξηρομερίσιος και οι 2 σύμβουλοι της Συν Πολιτείας που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Αντίθετα παρών ψήφισαν οι σύμβουλοι της Πόλης που Θέλουμε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάμμος, ενώ αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δικαιολογώντας τη στάση της “Πόλης που Θέλουμε” ο επικεφαλής Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, τόνισε ότι αν και σέβεται και τιμά το θεσμό του προέδρου είναι αναγκασμένος να μην ψηφίσει με δεδομένο ότι το συμβούλιο μπήκε σε μία τέτοια διαδικασία μόλις δύο μήνες πριν τις κανονικές δημαιρεσίες του Νοεμβρίου μόνο και μόνο για να γίνει αντιδήμαρχος ο παραιτηθείς πρόεδρος Αν. Γιαννόπουλος, όπως άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος στη συνεδρίαση απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου της ΣυνΠολιτείας Χρ. Τσιόπα ο οποίος ζήτησε να μάθει τί ήταν αυτό που ανάγκασε τον κ. Γιαννόπουλο σε παραίτηση 2 μήνες πριν τη λήξη της θητείας του.

Πάντως ο κ. Αμάρι κλείνοντας την τοποθέτησή του ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Σακούτσιο, ο οποίος θα ξαναμπεί σε εκλογική διαδικασία τον Νοέμβριο μαζί με το υπόλοιπο προεδρείο.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από την ψηφοφορία, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τις σχετικές διατάξεις του νόμου για την αυτοδιοίκηση (“Κλεισθένης”), όπως ανέφερε ο επικεφαλής Στ. Χατζηκράχτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση ο κ. Τσιόπας ζήτησε να ενημερωθεί και για τις υπόλοιπες αντιδημαρχίες με τον δήμαρχο Γ. Κόκουρα να ξεκαθαρίζει ότι αυτές θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.

Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσίαζαν οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ