ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ E-FOOD ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ανακοίνωση του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας

Τη Κυριακή 19/09/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας συνεδρίασε για τις εξελίξεις στην εταιρεία της E-Food, η οποία εκβιαστικά θέτει σε εργαζόμενους της την «επιλογή» ανάμεσα στην ανεργία ή την μετατροπή τους σε «συνεργάτες».

Σκοπός της εταιρείας, με την μεσολάβηση και της  ManPower, είναι να αποποιηθεί τις ευθύνες της απέναντι σε μια σειρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Με την συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος, πατώντας πάνω και στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη, ώστε στην ίδια κατάσταση να οδηγηθούν και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε

Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της efood, στην περιοχή ευθύνης του Συνδικάτου, τη Τετάρτη 23/9  από 12.00 π.μ. ως 16.00 μ.μ.

Κλιμάκωση της δράσης και στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων, με απεργιακές μορφές και άλλες πρωτοβουλίες.

Καλούμε τους συναδέλφους της e-food να παρευρεθούν την Τρίτη 22/09/2021 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε το πώς θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα, συντονιζόμενοι και με τα υπόλοιπα Συνδικάτα των άλλων πόλεων

Διεκδικούμε για τους εργαζόμενους της E-Food

Να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την E-Foodκαι να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Κατάργηση του μέτρου της «αξιολόγησης».

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Καμία διανομή σε παγωνιά,καύσωνα, καταιγίδα κλπ

ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές

Μηχανάκια,συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας

Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής

Υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα

Το Συνδικάτο μας θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας και θα στηρίξει τους αγώνες του μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ