ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΥΨΟΥΣ 2.7 ΕΚΑΤ. € ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιπλημμυρικά έργα σε 22 ρέματα στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί εργασίες σε συνολικό μήκος 1χλμ στα ρέματα Πουρί στον Αγιοκάμπο, Δεληκούστα στη Σωτηρίτσα, Πλατανιά στη Βελικά, Κόκκινου Νερού, Καλυψώ στο Κοκκινο Νερό και Στομίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ένα ακόμη έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών του Δήμου Αγιας βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και το περιβάλλον. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί, καθαρίζει ρέματα και με τα έργα της δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Οι παρεμβάσεις
Έχουν ολοκληρωθεί:
ΑΓΙΟΚΑΜΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ – ΒΕΛΙΚΑ
• Κατασκευή συρματοκιβωτίων μήκους 400,00μ στο ρέμα «Πουρί» ανάντι του τεχνικού
• Κατασκευή συρματοκιβωτίων 260μ στο ρέμα «Πλατανιάς», εκατέρωθεν ανάντη του νέου τεχνικού Γεφύρωσης δρόμος προς Κάστρο Βελίκας
• Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης μήκους 75,00μ. και ύψους 3,00μ. στο ρέμα «Δεληκούστα»
ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

• Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πρανών (βόρια και νότια πλευρά), μήκους 105,00μ. και ύψους 2,50μ, καθώς και θεμελείωση πυθμένα ρέματος με σκυρόδεμα, μήκους 105,00μ. ρέμα «Κόκκινο Νερό»
• Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πρανών (βόρια πλευρά) κατάντι της γέφυρας μήκους 110,85μ. και ύψους 4,00μ. στο ρέμα «Καλυψώ»
ΣΤΟΜΙΟ

 Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πρανών (βόρια και νότια πλευρά), μήκους 42,00μ. και ύψους 1,50μ, καθώς και θεμελείωση πυθμένα ρέματος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ