ΕΙΝΚΥΛ: «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αναστολές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μέλη της ΕΙΝΚΥΛ και εκπρόσωποι φορέων συνέχισαν το πρωί της Τρίτης τις δράσεις τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» και τις αναστολές εργασίας που επιβλήθηκαν σε υγειονομικούς.

«Την ώρα που το νοσοκομείο υποβαθμίζεται και στενάζει καθημερινά από τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε εγκληματικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλης, περιγράφοντας μια κατάσταση που γίνεται ολοένα και πιο πιεστική λόγω και της αύξησης περιστατικών κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο θέμα των αναστολών ο κ. Νταφούλης σημείωσε πως εργαζόμενοι «βρίσκονται ουσιαστικά σε παύση, αφού δεν πληρώνονται», θέτοντας ανοιχτά ζήτημα επιβίωσής τους και προσθέτοντας πως «ο εμβολιασμός δεν μπορεί να επιβληθεί με ποινές αλλά με εκστρατεία ενημέρωσης».
Επικεντρώνοντας τέλος στα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου ο κ. Νταφούλης επανέλαβε τα περί υποβάθμισης και υποχρηματοδότησής του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η Ογκολογική Κλινική έχασε το 50% της δύναμής της, την ώρα που οι ελλείψεις σε προσωπικό αναγκάζουν τους εργαζόμενους να χάνουν τα ρεπό τους.

«Οι ελλείψεις είναι απίστευτες με αποτέλεσμα την ώρα που προκηρύσσονται μόλις 5 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών οι εργαζόμενοι να χάνουν τα ρεπό τους και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν πλέον ούτε οι στοιχειώδεις εξετάσεις αίματος», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με γενική συνέλευση, με τους υγειονομικούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και στην επιστροφή στη δουλειά των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε αναστολή.

Ειρήνη Παπουτσή
ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ