ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ URBAN DANCE ΣΗΜΕΡΑ ΔΩΛ

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30  στην αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και στο πλαίσιο του 8ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΣμουΘ θα πραγματοποιηθεί η  παράσταση-αποτέλεσμα του καλλιτεχνικού residency με τον Nabil Ouelhadj.

O Γάλλος χορευτής και χορογράφος Nabil Ouelhadj, προσκλήθηκε από το φεστιβαλικό δίκτυο ΜΕΤΑΒΑΣΗ με σκοπό να διευθύνει καλλιτεχνικά τη δημιουργία μιας πρωτότυπης παράστασης χορού, με επιλεγμένους χορευτές από όλη την Ελλάδα.

Η θεματική πρόκληση που του δόθηκε, τον οδήγησε στην ιδέα μιας παράστασης με στοιχεία μετάβασης τόσο στο εκφραστικό όσο και στο θεματικό κομμάτι.

Η ομάδα δούλεψε μαζί του για 5 μέρες (σε καλλιτεχνικό residency στη Λάρισα) πάνω σε εικόνες καθημερινότητας, διερευνώντας τη μετάβαση μεταξύ αυθόρμητου και προσποιητού, αληθινού και επίπλαστου, προτύπων και ταυτότητας, επικοινωνίας, κοινωνικοποίησης και απομόνωσης.

Οι 7 χορεύτριες θα παρουσιάσουν επί σκηνής μια παράσταση Μεταβάσεων που συνδυάζει το χοροθέατρο, με το Urban Dance.

Το καλλιτεχνικό residency πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στους χώρους του Μύλου του Παππά, από τις 16 ως τις 20 Σεπτεμβρίου και η παράσταση θα παρουσιαστεί σε Λάρισα και Βόλο, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Είσοδος: 2€

Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια την ίδια μέρα των εκδηλώσεων από την Connectiva, Βενιζέλου 133 και ώρες 10:00-14:00, καθώς και στον χώρο κάθε εκδήλωσης 45 λεπτά πριν από την έναρξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους γίνεται με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω: Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Πιστοποιητικό νόσησης από Covid-19, Βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, κλειστούς και ανοιχτούς.

Λίγα λόγια για τον χορογράφο

Nabil Ouelhadj (FR)

Χορογράφος, περφόρμερ και εκπαιδευτής, μεταξύ Πανεπιστημίων και χορογραφικών κέντρων, το άτυπο μονοπάτι του ανοίγει τις πόρτες σε πολύ διαφορετικά σύμπαντα. Συνεργάζεται με την Carolyn Carlson και τον José Montalvo, είναι βοηθός των Farid Berki και Kader Attou, με τους οποίους δημιουργεί έργα και καλλιτεχνικά projects σε διεθνές επίπεδο.

Μέλος του «συμβουλίου καλλιτεχνών» του διεθνούς δικτύου ROOTS & ROUTES International και δημιουργός της ομάδας Racines Carrées, είναι ο εμπνευστής πολυάριθμων παραστάσεων που συνδυάζουν χορό, video, θέατρο και μουσική και παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Είναι μέλος του “Masters in Motricity, Expression, Language and Health” και η καριέρα του ως χορογράφου ενισχύθηκε από διεθνείς εκπαιδεύσεις, που του έχουν δώσει τη δυνατότητα να γίνει ειδικός σε καλλιτεχνικά –παιδαγωγικά ζητήματα του urban dance.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ