ΜΕ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ E-FOOD (ΦΩΤΟ)

Κλιμακώνουν τη δράση τους οι εργαζόμενοι της “e-food” και στη Λάρισα, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποίησαν στάση εργασίας, δυναμική σε όγκο και παλμό συγκέντρωση και μοτοπορεία με κορναρίσματα στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας μήνυμα πως θα συνεχίσουν να απαντούν με δυναμικές κινητοποιήσεις «ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας, με τον οποίο επιδιώκει να μετατρέψει διανομείς από μισθωτούς σε “συνεργάτες”».

Εκπρόσωπος των διανομέων ευχαριστώντας τον κόσμο της Λάρισας «για την εντυπωσιακή και συγκινητική στήριξη» ανέπτυξε τα αιτήματα των εργαζομένων που έχουν ως εξής:

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου, με απευθείας πρόσληψη από την «e-food», με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, ώστε να διασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.λπ., σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και σε εξωτερικούς χώρους.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας, ένσημα Βαρέα – Ανθυγιεινά, εταιρικό κινητό και δίκυκλο) και χώρους με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζόμενων διανομέων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ