ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ EFOOD ΤΩΡΑ!

Ανακοίνωση των διανομέων της επιχείρησης που υποστηρίζουν ότι με τους αγώνες θα δώσουν τέλος στην ομηρία των 3μηνων συμβάσεων

Η εταιρεία της efood την Παρασκευή το βράδυ αναδιπλώθηκε, ανακοινώνοντας ότι θα ανανεώσει τελικά τις συμβάσεις των 115 συναδέλφων μας που με εκβιαστικό τρόπο απέλυσε 2 μέρες πριν! Ωστόσο η αλλαγή στάση της εταιρείας οφείλεται αποκλειστικά στις μαζικές αντιδράσεις όλων των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και στην ηθική και έμπρακτη μαζική στήριξη πελατών της πλατφόρμας – πολλοί εκ των οποίων εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν παρόμοιες συνθήκες εργασίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, τους θέλουμε δίπλα μας!

Ωστόσο αυτή η αιφνιδιαστική επίθεση της εταιρείας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Ένα ποτήρι γεμάτο από αγανάκτηση για τις συνθήκες που βιώνουμε ως εργαζόμενοι της efood, την ώρα που η εταιρεία κυριολεκτικά θησαυρίζει από τον ιδρώτα μας.

Ήρθε λοιπόν ή ώρα να βάλουμε ένα τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία! Αυτή η πρώτη επιτυχία μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και πίστη στο συλλογικό αγώνα μας και να απαιτήσουμε:

1) Την ανανέωση των συμβάσεων των 115 συναδέλφων για το οποία η εταιρεία έχει δεσμευτεί.

2) Τη λήξη της ομηρίας με τις απονομιμοποιημένες τρίμηνες συμβάσεις σε εργολαβική εταιρεία. Μετατροπή ΤΩΡΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στην εταιρεία της efood.

3) Την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης της εταιρείας και αντικατάσταση του με πλήρη διαφάνεια, αξιοκρατία και αντεικειμενικά κριτήρια. Αποσύνδεση του από απολύσεις.

4) Παύση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιόνια, παγετοί, καύσωνες κτλ).

5) Πλήρη παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας που προβλέπει ο νόμος.

6) Κατάλληλους χώρους εντός των περιοχών έναρξης (ανάπαυση στα διαλείμματα, εναπόθεση του εξοπλισμού, wc κτλ).

7) Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα.

Ως διανομείς της efood αποφασίσαμε στη σημερινή συνέλευση που πραγματοποιήσαμε με 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα μας), ότι θα δώσουμε μαζική, δυναμική απάντηση μέσω κινητοποιήσεων, σε όσους παίζουν με τη δουλειά μας, τα δικαιώματα μας, την ίδια μας τη ζωή!

Αποφασίσαμε το παρακάτω πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

-Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου: Μοτοπορεία στις 12:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, (με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12-4μμ).

-Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή σε 24ώρη απεργία και μοτοπορεία στις 7:00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 10πμ. Νέα συνέλευση για να εκτιμήσουμε τις πιθανές εξελίξεις και απόφαση για νέες κινητοποιήσεις.

-Καλούμε τους συναδέλφους σε όλες τις πόλεις σε ανάλογες δράσεις!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ