ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας – ΟΦΙΝΙΚΑΛ πραγματοποιεί την 1η δια ζώσης συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης, το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 6:30 μ.μ., στον ημιυπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Συνδιοργανωτές της συνάντησης είναι : η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, ο Δήμος Λαρισαίων – «Πόλη που μαθαίνει», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας. (Πληροφορίες στο τηλέφ. 6983444094 και στο e-mail: nskenter@med.uth.gr )

Θα προβληθεί βίντεο με συνέντευξη του Ν. Καζαντζάκη στη Γαλλική Ραδιοφωνία, θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης της ΔΕΦΝΚ, από τη Σοφία Νταλαμπέκη και 15λεπτη εισήγηση από τη Βάντα Παπαϊωάννου – Βουτσά (μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ). Στη συνέχεια, μπορούν να γίνουν σύντομες τοποθετήσεις από τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου, για το μυθιστόρημα «Καπετάν Μιχάλης».

Θα ακολουθήσει μικρό θεατρικό αναλόγιο από τον Θοδωρή Κανάκη και η συνάντηση θα κλείσει με τραγούδια από τον «Καπετάν Μιχάλη» του Μάνου Χατζηδάκι, με προβολή σκίτσων (κόμικς) του σκιτσογράφου, Μάριου Μπόρα, εμπνευσμένων από το μυθιστόρημα. Τη συζήτηση συντονίζει ο Νίκος Σκεντέρης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ και ο ιστορικός, Βαγγέλης Ρεμπάπης, συνυπεύθυνος του Ομίλου, ο οποίος θα παρουσιάσει και την εκδήλωση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ