ΕΠΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ

Μνήμες που μας γυρίζουν κάποιες δεκαετίες πίσω ξύπνησαν απόψε στη Λάρισα, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να φρουρούν το Επισκοπείο. Αιτία οι ελάχιστοι αντιεμβολιαστές, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τους εμβολιασμούς που ξεκινούν έξω από ιερούς ναούς στις 3 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια και τον Δήμο Λαρισαίων.

Ασχολίαστη η κινητοποίηση, που έγινε χωρίς μάσκες και τήρηση αποστάσεων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η επική αντίδραση της Μητρόπολης, που σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου «μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι»!!

Οι διαδηλωτές αυτοχαρακτηρίστηκαν «ορθόδοξοι χριστιανοί», με επιβεβαιωμένες πληροφορίες να αναφέρουν πως έφτασε στα χέρια του κ. Ιερώνυμου σχετική επιστολή που «υπογράφεται» αορίστως με αυτόν τον τρόπο.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολη αναφέρονται τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποι μας στη θωράκιση τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την οποία άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά την δήλωση μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com