ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΤΑ 3 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η “βιομηχανία” μηνύσεων αρνητών του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών προκάλεσε αντιδράσεις στη Δικαιοσύνη και στα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη

Στο αρχείο έβαλε τελικά η Εισαγγελία Λάρισας τη μήνυση για εσχάτη προδοσία, σύσταση συμμορίας και βασανισμό που υπέβαλε πέρυσι την άνοιξη κατά 3 εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ της Λάρισας μητέρα μαθητή, η οποία απαιτούσε να γίνει δεκτός ο γιός της στο σχολείο χωρίς να κάνει self test, όπως προέβλεπε σχετική ΚΥΑ για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τότε είχε προκληθεί αναστάτωση με τη μητέρα να απαιτεί να πάνε αστυνομικοί στο σχολείο, οι οποίοι και πήγαν ενώ λίγο αργότερα μαζί και με άτομο που δεν ειχε σχέση με το σχολείο επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας και κατέθεσε τη μήνυση κατά της διευθύντριας και 2 εκπαιδευτικών που ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο των self tests των μαθητών.

Μάλιστα η συγκεκριμένη μητέρα πήγε και άλλες μέρες στο σχολείο με στόχο να διαμαρτυρηθεί.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” ΤΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με το Live News του Mega, έχει στηθεί «φάμπρικα» γύρω από τις μηνύσεις αρνητών στους καθηγητές. «Είναι ίδιες περιπτώσεις και προσκομίζουν τα ίδια χαρτιά. Δεν είναι δική τους η κίνηση. Κάποιος κρύβεται από πίσω. Κάποιοι»., αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος.

Την ίδια ώρα, πάνω από 370.000 επισκέψεις έχει το μπλογκ που παρέχει έτοιμη τη φόρμα για τη μήνυση κατά εκπαιδευτικών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας αρνητής γονιός είναι να συμπληρώσει τα στοιχεία του, το όνομα του σχολείου και την περιοχή. «Σίγουρα δεν είναι δική τους (η πρωτοβουλία) γιατί είναι τυποποιημένα τα χαρτιά που προσκομίζουν. Τυποποιημένες οι κατηγορίες, τυποποιημένη η διαδικασία», υπογραμμίζει και πάλι ο κ. Νικολόπουλος.

Τα αδικήματα για τα οποία εγκαλούν τους δασκάλους των παιδιών τους ίδια. Βασανισμός, εσχάτη προδοσία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος οι προσαγωγές εκπαιδευτικών με απόφαση Θεοδωρικάκου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μετά τα απανωτά περιστατικά με γονείς αρνητές των μέτρων που έβαζαν στο στόχαστρο δασκάλους και καθηγητές ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσάγονται στα αστυνομικά τμήματα οι εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό στα σχολεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη«εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ».

Ζητά 2,7 εκ. ευρώ από τη διευθύντρια του σχολείου του παιδιού του

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, ο γνωστός πλέον αρνητής-γονέας που μήνυσε τη διευθύντρια του σχολείου του παιδιού του γιατί εφάρμοσε το νόμο, ζητώντας 2,7 εκατομμύρια ευρώ δηλώνει αμετανόητος και εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα λάβει το ποσό. «Ποσό οφειλής 2,7 εκατομμύρια και εδώ είναι ο προσωπικός μου λογαριασμός που θα πληρωθώ εγώ. Δε θα τα πάρει κάποιος άλλος τα λεφτά, εγώ θα τα πάρω», αναφέρει.

Μάλιστα, ο Ιωάννης Σαρηγιαννίδης αναφέρει ότι το παιδί του θα πάει σχολείο από τη Δευτέρα: «Χωρίς το παιδί σήμερα γιατί το παιδί πρέπει να ξεκουραστεί. Και τη Δευτέρα θα επανέλθουμε. Να δούμε τι θα γίνει και με το δικαστήριο την Παρασκευή που ορίστηκε δικάσιμος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιος του, μαθητής δευτέρας δημοτικού, ήταν εκείνος που ζήτησε να μη φοράει μάσκα. Μάσκα την οποία πάντως φορούσε αδιαμαρτύρητα την πρώτη βδομάδα του σχολείου. «Εφόσον το παιδί μου παραπονέθηκε πως δεν μπορεί να φορέσει μάσκα εγώ όφειλα να υποστηρίξω τη βούληση του παιδιού μου», αναφέρει.

«Η διευθύντρια είναι σε σοκ γιατί την πρώτη εβδομάδα το παιδί του ήρθε κανονικά στο σχολείο με μάσκα και σελφ τεστ και ξαφνικά χτες προέκυψε αυτό. Αν είχε πρόβλημα ο κύριος Σαρηγιαννίδης να το έλεγε από την αρχή και όχι μια εβδομάδα μετά», λέει η Ναταλία Ντορίτσα, πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο πατέρας, που αναμένεται να δικαστεί μεθαύριο, δεν γνώριζε πως το παιδί του ήταν εκείνο που ζήτησε χτες από τις δασκάλες μάσκα για να παίξει με τους συμμαθητές του. «Το παιδάκι κάποια στιγμή χτες ζήτησε από τις δασκάλες μάσκα για να πάει να παίξει με τους φίλους του».

Μετά τη μήνυση στη διευθύντρια, ο εν λόγω γονέας υποστηρίζει ότι θα μηνύσει τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας.

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο για να μη φορέσουν μάσκα!

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μία άλλη μήνυση γονέα, αυτή τη φορά από τον Πύργο Ηλείας.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Βαρβάσαινας, Βαγγέλης Νικολόπουλος, «πήγαν έκαναν μήνυση σε μένα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βασανισμό, εσχάτη προδοσία και λοιπά».

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει ο διευθυντής, το συγκεκριμένο παιδί και ο αδελφός του έμειναν στην ίδια τάξη πέρσι, καθώς οι γονείς τους αρνούνταν να τα στείλουν με μάσκα.

«Η συγκεκριμένη οικογένεια δεν είχε στείλει το παιδί ούτε πέρσι. Ούτε σε μένα δημοτικό, ούτε στο γυμνάσιο (τον αδελφό του) εις γνώση τους ότι δε θα φορέσουν μάσκα και ας χάσουν τη χρονιά. Αυτοί ήταν ανένδοτοι χάνουν την ελευθερία τους, την προσωπικότητα τους. Τελοσπάντων την χρονιά την έχασε το παιδί γιατί συγκέντρωσε πάρα πολλές απουσίες», αναφέρει ο διευθυντής.

Καυχιούνται για τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Επικράτεια με γονείς που μηνύουν τους δασκάλους των παιδιών τους για βασανισμό και εσχάτη προδοσία και στη συνέχεια καυχιούνται στα social media.

«-Φίλε τους την έχωσα.

-Δηλαδή;

-Μήνυση στις τρεις νηπιαγωγούς του νηπιαγωγείου του γιου μου.

-Αυτόφωρο ήθελε φίλε. Αυτόφωρο-μήνυση-αγωγή

-Δεν έχει άλλους για να μείνουν με τα παιδιά…

-Ακόμα καλύτερα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com