Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Δείτε τι αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε βρίσκοντας ήδη τους/τις εκπαιδευτικούς να αντιδρούν στη σωρεία αντιεκπαιδευτικών, ταξικών και αναχρονιστικών πολιτικών που εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζει η κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ. Με την αδιάλλακτη στάση της, ως συνέχεια της πολιτικής 2012-2014, έχει ήδη νομοθετήσει μια σειρά πολιτικών οι οποίες επιβλήθηκαν παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας:

Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με στόχο την κατηγοριοποίηση και τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μέσα σε ένα πλαίσιο πελατειακών σχέσεων και αναξιοκρατίας, κατάρτιση (ΕΣΚ) εις βάρος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και μαθητεία ανηλίκων, κάμερες στην τάξη, τηλεκπαίδευση με απουσίες στα υπό κατάληψη σχολεία, αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων εις βάρος των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών με τη συρρίκνωση διδακτικών αντικειμένων (κοινωνικών επιστημών και καλλιτεχνικών), εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων και αποφοίτων δημόσιων πανεπιστημίων, αποκλεισμός 40.000 υποψηφίων από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,
τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, αναγραφή διαγωγής στα απολυτήρια, εργασιακό μεσαίωνα για την ιδιωτική εκπαίδευση, περιορισμό των διαδηλώσεων και απεργιών, μετατροπή σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά παρά την αντίθετη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων/ουσών.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια ολοκληρώθηκε το έγκλημα της πιο πολύπαθης γενιάς μαθητών και μαθητριών μας! Πάνω από 40.000 παιδιά βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ! Η παραπληροφόρηση ότι στα πανεπιστήμια περνούσαν με βαθμολογία 2 και 3 και η σπέκουλα ενάντια στην ποιότητα των δημόσιων πανεπιστημίων αποκαλύφθηκε, αφού εκτός σχολών έμειναν υποψήφιοι/ες ακόμα και με μέτριες έως άριστες βαθμολογίες. Την ίδια στιγμή που αποκλείστηκε ένα τόσο μεγάλο πλήθος υποψηφίων, πολλά πανεπιστημιακά τμήματα –περιφερειακά αλλά και κεντρικά- έμειναν με κενές θέσεις και απειλούνται με μαρασμό και κατάργηση. Αντιθέτως, τα ιδιωτικά κολλέγια δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν την πελατεία τους, μοιράζοντας πλέον αφειδώς ισότιμα επαγγελματικά πτυχία, αφού εκεί δεν ισχύει καμία βάση εισαγωγής ή άλλη προϋπόθεση πέραν της οικονομικής.

Ο Σεπτέμβρης του 2021 μας βρίσκει σε ένα ακόμα χειρότερο σκηνικό. Με την ψήφιση του νόμου 4823/21 για την «αναβάθμιση» του σχολείου, το ΥΠΑΙΘ δημιουργεί ένα σχολείο από το οποίο εξοβελίζονται πλήρως η δημοκρατία και η αξιοκρατία, η συλλογικότητα, η συμμετοχή και η συνεργασία, το παιδαγωγικό πλαίσιο και αρχές, και υποκαθίστανται από συγκεκαλυμμένες πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία, γραφειοκρατία και συγκεντρωτισμό μέσα από έναν θεσμό μονοπρόσωπων οργάνων τα οποία αλληλοεπιλέγονται, αλληλοαξιολογούνται και αλληλομοριοδοτούνται, με υποκειμενικά ή και ανύπαρκτα ακόμα κριτήρια.

Οικοδομεί βήμα προς βήμα ένα σχολείο διαφορετικών ταχυτήτων, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οξύνει τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των πιο αδύναμων μαθητών και μαθητριών. Ουσιαστικά έχουμε την κατάργηση του νόμου 1566/85 αφού η δημοκρατία στο σχολείο μέσα από τον κομβικό έως τώρα ρόλο του συλλόγου διδασκόντων/διδασκουσών είναι πλέον ανύπαρκτη. Ο σύλλογος διδασκόντων/ διδασκουσών επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον ως το κυρίαρχο όργανο, αφού πια δεν έχει αποφασιστικό ρόλο παρά για επουσιώδη ζητήματα. Μια σειρά από εξουσίες εκχωρούνται στον/στην διευθυντή/τρια, από την δυνατότητα να αποφασίζει μόνος για πλήθος ζητημάτων μέχρι και την δυνατότητα να ορίζει χωρίς κριτήρια υποδιευθυντή/ντρια, ενδοσχολικό/ή συντονιστή/στρια και μέντορα, μονοπρόσωπα όργανα εντός της σχολικής μονάδας, η θητεία των οποίων συνεκτιμάται στην αξιολόγηση και κατ’ επέκταση στην επιλογή στελεχών.

Η κατάσταση αυτή θα διαμορφώσει σχέσεις ιεραρχίας και εξουσίας, που θα επιφέρουν ένα συγκρουσιακό και στείρα ανταγωνιστικό κλίμα μέσα στο σχολείο, με επιβράβευση ημετέρων. Σε κανένα σημείο του νομοσχεδίου δεν προβλέπεται ή διασφαλίζεται η άποψη των εκπαιδευτικών για παιδαγωγικά και άλλα ζητήματα που αφορούν στη σχολική μονάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία διαδικασία που επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο και τη χειραγώγησή των εκπαιδευτικών, με στόχο να μειωθούν οι αντιστάσεις ατομικά και συλλογικά.

Η επαγγελματική εξουθένωση από τις νέες υποχρεωτικές αρμοδιότητες, η υπονόμευση της συνεργασίας και το αυταρχικό κλίμα που δημιουργείται με το φόβητρο της αξιολόγησης είναι εις βάρος του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών και της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Ταυτόχρονα, επιχειρείται να παρεμποδιστεί η απολύτως κατοχυρωμένη συνταγματικά συνδικαλιστική δράση, όπως η απεργία αποχή, με αόριστες απειλητικές εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Η κ. Κεραμέως, αντί να αντιληφθεί πως πρέπει να συζητήσει με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και να αποδεχτεί τις προτάσεις τους, μετά τη σχεδόν ομόφωνη απόρριψη του νόμου της για την αξιολόγηση από τον εκπαιδευτικό κόσμο, επιλέγει αφενός να συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς ως “αρνητές” κάθε αξιολόγησης, παρότι γνωρίζει καλά ότι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και αφετέρου νομοθετεί ακραίες εκφοβιστικές διατάξεις (άρ. 56 του ν. 4823/21) προκειμένου να περιορίσει, μέσω της τρομοκρατίας, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Η προσπάθειά του ΥΠΑΙΘ να παρουσιάσει την συμμετοχή σε νόμιμη απεργία ως πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει κυρώσεις θα πέσει στο κενό!

Το άνοιγμα των σχολείων -παρά τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε κενά στα σχολεία, ξεκινά με πάνω από 15.000 κενά εκπαιδευτικών σε όλη την εκπαίδευση. Το κύριο κριτήριο της πολιτικής τους σε ρόλο ανάλγητων λογιστών, είναι το πώς θα κάνουν νέες περικοπές στην δημόσια εκπαίδευση για να περιορίσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών που ξεπέρασαν τις 50.000 την προηγούμενη χρονιά! Μέσα στο καλοκαίρι έδωσαν προφορική εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά της παράλληλης στήριξης, ΕΒΠ και σχολικών νοσηλευτών/τριών ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τις 2 προσλήψεις ανά σχολική μονάδα! Την ίδια στιγμή, κατά τις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών/τριών είχαμε «προτεραιοποίηση» των κενών μετά από «αξιολόγηση» που έκαναν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης! Έτσι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών/τριών έγιναν κεντρικά από το Υπουργείο όχι σε όλα τα κενά αλλά μόνο σε όσα αντιστοιχούν στον αριθμό των αναπληρωτών/τριών που προσλήφθηκαν! Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδιώκει να παρακάμψει ακόμα και τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια που διόρισε η ίδια και να καταστήσει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης απλά εκτελεστικά όργανα των επιλογών της και έναν βραχίονα εφαρμογής της πολιτικής των περικοπών σε όλα τα επίπεδα. Και το αποκορύφωμα είναι το κόψιμο εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ! Οι εγκρίσεις των ολιγομελών σε όλη τη χώρα δίνονται με το σταγονόμετρο, ακόμα και σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σχολεία να βρίσκονται αντιμέτωπα με κατάργηση τμημάτων και εκδίωξη των μαθητών/τριών τους σε άλλα σχολεία. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος συνωστισμός στα τμήματα με καταστροφικές υγειονομικές και παιδαγωγικές συνέπειες. Ταυτόχρονα, η κατάργηση των τμημάτων αυτών θα έχει νέες συνέπειες στις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, οδηγώντας παράλληλα στην τεχνητή μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απέναντι σε αυτό το δυστοπικό σκηνικό, έχουμε ως ισχυρή παρακαταθήκη το νικηφόρο αγώνα που έδωσε ο κλάδος την προηγούμενη σχολική χρονιά, τόσο για τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία, όσο και στην απόρριψη με ποσοστό 87% των σχολείων της υποβάθμισης και κατηγοριοποίησης των σχολείων μας με το μπλοκάρισμα στην πράξη της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με όραμα ένα δημοκρατικό δημόσιο συμπεριληπτικό και ποιοτικό σχολείο με σε σεβασμό στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η διαχείριση της πανδημίας –δύο χρόνια τώρα- ανέδειξε τη διαχειριστική ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στην εκπαίδευση και την αδιαφορία του για τον αποκλεισμό μεγάλου μέρους του μαθητικού πληθυσμού από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες στηρίζοντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία με όποια μέσα διαθέταμε και με πολύ σκληρές προσπάθειες, προκειμένου να ξεπεραστούν όχι μόνο τα εκπαιδευτικά εμπόδια της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων αλλά και οι ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες του εγκλεισμού. Η εργασιακή επίθεση στους/στις εκπαιδευτικούς και η αντίληψη μιας κατ’ επίφαση αριστείας στο δημόσιο σχολείο εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική επίθεσης σε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και τα δικαιώματα με τη βίαιη μετατροπή του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την ουσιαστική ανατροπή του συνδικαλιστικού νόμου 1264 και τον περιορισμό του δικαιώματος στο συνδικαλίζεσθαι, την ποινικοποίηση της απεργίας και των διαδηλώσεων!

Συγχρόνως, συνεχίζεται η εγκληματικά ανεπαρκής υγειονομική διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία. Για μία ακόμα χρονιά τα σχολεία ανοίγουν , όπως έκλεισαν. Χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγειονομική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και μαθητριών. Ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά μετά την κατάργηση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων, αυξάνεται. Τα τεράστια κενά σε προσωπικό καθαριότητας παραμένουν, ενώ σε πλήθος σχολείων οι εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα προσλαμβάνονται με δίωρες ή τρίωρες συμβάσεις. Καμία ουσιαστική διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και επιβολή πρωτοκόλλων (κλείσιμο τμήματος εφόσον νοσήσει το 50%+1), που θα οδηγήσουν στη νόσηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αντί για μέτρα προστασίας το ΥΠΑΙΘ προπαγανδίζει την «ατομική ευθύνη», σπέρνει τον διχασμό και εκτοξεύει απειλές για αναστολή εργασίας.

Αιτήματα
· Ανοικτά και ασφαλή σχολεία, με 15 μαθητές/τριες κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με μέσα υγειονομικής προστασίας, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές. Οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας και έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών από υγειονομικά κλιμάκια.

· Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών. Περιορισμός των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία.

· Μέτρα ασφάλειας των σχολείων ώστε να αποφευχθεί και να μην παγιωθεί η τηλεκπαίδευση, καθώς έχει αποδειχτεί ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία ενώ εγχώριες και διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι επιφέρει πλήθος μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών συνεπειών.

· Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με βάση και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, επαναφορά διδακτικού ωραρίου στο προ του 2013 επίπεδο εργαστηρίων κλπ) και πλήρη κάλυψη όλων των τρεχουσών αναγκών στις προσλήψεις αναπληρωτών/τριων.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες! Δουλειά με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων αναπληρωτών/τριών. Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας, όχι στις τρίμηνες συμβάσεις! Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ).

· Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές εργασίας. Όλοι/ες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (υγειονομικό προσωπικό, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ).

· Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20, 4823/21, 4763/20, 4713/20.

· Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

· Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.

· Κατάργηση της ΕΒΕ και άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων των Πανεπιστημίων. Αύξηση των εισακτέων.

· Κατάργηση του μηχανογραφικού δύο φάσεων με περιορισμό των επιλογών στη δήλωση των σχολών.

· Κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που φέτος θα καθορίζονται από τις σχολές

· Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

· Κατάργηση των ωρολόγιων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων.

· Κατάργηση του νόμου 4808/21 που περιστέλλει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

· Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης των παιδιών σε κάθε σχολείο. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών συνεπειών της τηλεκπαίδευσης.

· Έγκαιρη έναρξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ για τα παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο και των τμημάτων ένταξης. Ειδική μέριμνα επανασύνδεσής με το σχολείο όλων των παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ενάμιση χρόνο είναι αποκλεισμένα από τη εκπαιδευτική διαδικασία (Ρομά, παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο, έγκλειστοι/ες σε σωφρονιστικά καταστήματα).

· Επαναφορά του προ του 2013 διδακτικού ωραρίου.

· Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

· Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Καμία μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

· Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

· Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, συμπεριληπτική, δημοκρατική εκπαίδευση όλων των παιδιών!

Πρόγραμμα Δράσης
· Επικαιροποιούμε την απόφαση της ΓΣ Προέδρων της 5ης-9-2020 και αποφασίζουμε την κήρυξη απεργίας αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που προβλέπονται στα άρθρα 33,34,35 και 36 του ν.4692/20, στα άρθρα 56-83 και 97 του ν.4823/2021 καθώς και από κάθε σχετική εφαρμοστική ΥΑ. Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει στις νομικές διαδικασίες κήρυξης της απεργίας αποχής. ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την μαζική υλοποίηση της.

· Κανένας συνάδελφος/ισσα να μην αποδεχτεί τον ρόλο μέντορα, συντονιστή/τρια τάξης κλπ. Επιδιώκουμε να συνεδριάσουν οι Σ/Δ και να κάνουν σαφές πως δεν γίνονται αποδεκτές οι υπερεξουσίες των Δ/ντων και να απαιτήσουν τη συλλογική παιδαγωγική ευθύνη για τη δημοκρατική λειτουργία και όλα τα ζητήματα του σχολείου. Καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες να προφυλάξουν τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων, αποδεχόμενοι/ες τις πλειοψηφικές αποφάσεις του ΣΔ σε κάθε ζήτημα και να αρνηθούν στην πράξη τη μετατροπή τους σε μονοπρόσωπα εξουσιαστικά όργανα αποφάσεων.

· Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει εκ νέου απεργία – αποχή από την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

· Καμπάνια ενημέρωσης γονέων, μαθητών/τριών (συσκέψεις – επιστολές) για το τοπίο που διαμορφώνεται στη δημόσια εκπαίδευση.

· ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης σε κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ, σε συνεργασία και με τους συλλόγους γονέων.

· Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινό συντονισμό δράσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, του φοιτητικού, γονεϊκού και μαθητικού κινήματος.

· Να οργανωθεί άμεσα απογευματινή κοινή κινητοποίηση που να απαιτεί την κατάργηση της ΕΒΕ και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα Πανεπιστήμια.

· Στις 5 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών, προχωράμε σε δυναμική πανεκπαιδευτική απογευματινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα και στις ΠΔΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ