ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ούτε για τη στάση που θα τηρήσουν στο θέμα της αξιολόγησης κατάφεραν να ομονοήσουν οι παρατάξεις της ΕΛΜΕ Λάρισας όπως αυτό φάνηκε στην προχθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με αισθητά μεγαλύτερη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σχέση με προηγούμενες συνελεύσεις.

Στη συνέλευση η κάθε παράταξη κατέθεσε τη δική της εισήγηση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια απόφαση γεγονός που ερμηνεύθηκε από τον προεδρεύοντα και από τη ΔΑΚΕ ότι η ΕΛΜΕ στη συνέλευση των προέδρων θα πρέπει να πάει χωρίς εισήγηση ψηφίζοντας λευκό.

Αμέσως μετά οι παρατάξεις Παρεμβάσεις, ΣΥΝΕΚ, Αγωνιστική Συσπείρωση κατέθεσαν ένα κείμενο που πήρε την έγκριση του σώματος με ψήφους 68 υπέρ και 9 λευκά και το οποίο τάσσεται υπέρ της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Η Γ.Σ  της ΕΛΜΕ Λάρισας ζητά από τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, να επικαιροποιήσει την απόφαση κήρυξης απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, όπως αυτές προβλέπονται από  το νόμο 4823/21 και στα άρθρα 33,34,35, 36 του ν 4692/20 και των άρθρων 56,83,97 του ν. 4823/21 , καθώς και από κάθε σχετική εφαρμοστική Υ/Α.

Στηρίζουμε με την ψήφο μας αυτή τη πρόταση στη Γενική Συνέλευση και καλούμε να παρθούν  όλα τα αναγκαία μέτρα.»

Οι παραπάνω παρατάξεις εκτίμησαν ότι αυτό θα πρέπει να είναι και το κείμενο με το οποίο θα πρέπει να πάει ο προεδρεύων Θ. Φούντας στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ με τον κ. Φούντα και τη ΔΑΚΕ να υποστηρίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί απόφαση της συνέλευσης αλλά ένα απλό ψήφισμα που δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη θέση του κ. Φούντα ο οποίος επιμένει να πάει με “λευκό” στη συνέλευση.

Μάλιστα με δεδομένη αυτή τη θέση του κ. Φούντα υπήρξε πρόταση από συμμετέχουσα στη συνέλευση για να εκπροσωπηθεί η ΕΛΜΕ με πρόσωπο που θα υποδείξει η συνέλευση ώστε να εμφανίσει στη συνέλευση των προέδρων το κείμενο που εγκρίθηκε.

Φυσικά η πρόταση για αλλαγή εκπροσώπου ούτε καν συζητήθηκε, αλλά είναι ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε στη συνέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέλευση με ψήφους 49 και 2 λευκά ενέκρινε την πρόταση μομφής που κατέθεσε σε βάρος μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ το συμβούλιο. Για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζεται από πολλούς η άποψη ότι η απόφαση θα εκπέσει στα δικαστήρια αν προσφύγει σε αυτά το μέλος σε βάρος του οποίου κατατέθηκε πρόταση μομφής.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ