ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με κυρίαρχα αιτήματα τη λήψη μέτρων στα σχολεία προστασίας για την πανδημία, αλλά και την κατάργηση των νέων νόμων που αφορούν στην τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λάρισα σχετική μαθητική διαμαρτυρία.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου διεκδικώντας ακόμη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και ενισχυτική διδασκαλία, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Τα σχολεία μας άνοιξαν όπως ακριβώς τα αφήσαμε, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία μας και με την μπάλα να ρίχνεται ξανά σε μας με την ατομική ευθύνη», ανέφερε εκπρόσωπος του Συντονιστικού, απαριθμώντας τα αιτήματα των μαθητών ως εξής:

«Να καταργηθούν τώρα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής)

Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση με ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του υπουργείου

Κανένα κενό σε καθηγητές, άμεσες προσλήψεις

Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους

Επαναφορά και αναβάθμιση καλλιτεχνικών μαθημάτων

Να διδάσκονται ξανά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχεδιο)

Ενημέρωση απ’ το κράτος και τον ΕΟΔΥ σε μαθητές και γονείς για τον εμβολιασμό, προσλήψεις σχολικών γιατρών

Δωρεάν και συχνά Ράπιντ τεστ, όχι μόνο σελφ

Όχι στα μεγάλα τμήματα και στα σχολεία που δεν απολυμαίνονται. Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας

Περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ για να μετακινούμαστε προς και από το σχολείο με ασφάλεια

Καμία απουσία τις ημέρες που κάποιος βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα ή περιμένει τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ

Να σταματήσει η τρομοκρατία της τηλεκπαίδευσης για την καταστολή των αγώνων μας. Οι καταλήψεις αποτελούν μέσο διεκδίκησης. Δεν μας φοβίζετε!

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα αντισεισμικά μέτρα για τα σχολεία μας. Οι ρωγμές είναι εμφανείς σε όλα τα σχολεία της πόλης μας παρά τα.. μερεμέτια».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ