ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ

Ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επαναλειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ του νομού, τα οποία δεν υπήρχαν στην αρχική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, εκφράζουν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και κομματικοί παράγοντες στο νομό.

Πιο συγκεκριμένα μετά τους δύο βουλευτές Μ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η κ. Στέλλα Μπίζιου στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζεται τελικά η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του νομού Λάρισας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει όλες τις αιτήσεις που οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είχαν υποβάλλει, για τη δημιουργία ολιγομελών Τμημάτων στα Λύκεια.

Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζέτα Μακρή τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των ολιγομελών των τμημάτων και είχα ζητήσει την επανεκτίμηση και αναθεώρηση της απόφασης για λόγους τόσο εκπαιδευτικούς όσο και υγειονομικούς και χαίρομαι ιδιαίτερα για την θετική έκβαση του ζητήματος. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρωτίστως των μαθητών. Με συνεργασία και διάλογο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και επιλύουμε τα προβλήματα.

Ο στόχος είναι κοινός για όλους, η αναβάθμιση της παιδείας και η παροχή ποιοτικής, υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά μας».

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Ικανοποιημένος με την εξέλιξη δηλώνει και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και Κυβερνητικούς Βουλευτές. Στη δήλωσή του σημειώνει:

“Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι τελικά υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζωή (Ζέτα) Μακρή συμπληρωματική απόφαση της, με αρ. πρωτ. 119204/Δ2/22-09-2021 Υ.Α. και με θέμα: «Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2021-22, στο ημερήσιο Γυμνάσιο Λυκειακές τάξεις Μακρυχωρίου και στο Γενικό Λύκειο Συκουρίου.

Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή είχαμε επισημάνει στην υφυπουργό Παιδείας κα Ζωή (Ζέτα) Μακρή τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και είχαμε ζητήσει την επανεκτίμηση και αναθεώρηση της απόφασης για λόγους τόσο εκπαιδευτικούς όσο και υγειονομικούς. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την θετική έκβαση του ζητήματος. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και πρωτίστως των μαθητών και των οικογενειών τους. Με διάλογο, συνεργασία, αλλά και επιχειρήματα, επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας, εκπαιδευτικών και γονέων καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται”, τονίζει ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.

Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ Χρ. Καπετάνος αναφέρει:

“Η Νίκη Κεραμέως κάνει μια εξαιρετική μεταρρυθμιστική δουλειά στην παιδεία, με κοινωνικό πάντα πρόσημο.  Έτσι και στο νομό Λάρισας είναι απόλυτα θετικές οι εξελίξεις στο θέμα της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των λυκείων σε Μακρυχώρι, Γόννους, στη Φαλάνη, στην Κοιλάδα, στην Τσαριτσάνη, στη Νίκαια, στο 11ο και 13ο Γενικό Λύκειο της Λάρισας, καθώς και σε τμήματα ειδικοτήτων στο 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Δεκάδες μαθητές των παραπάνω σχολείων που επρόκειτο να μετακινούνται καθημερινά, εν μέσω πανδημίας σε άλλα σχολεία, θα τύχουν, της συνέχισης του ευεργετήματος της λειτουργίας των σχολείων και των τμημάτων τους, ακόμη και ως ολιγομελή.

Έχοντας ενημερώσει και την ίδια για το θέμα και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία της Υπουργού Παιδείας, θέλω να την ευχαριστήσω, όπως άλλωστε και την υφυπουργό Ζέττα Μακρή για την επίλυση του θέματος προς το συμφέρον των μαθητών και μόνον”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ